Обединени патриоти откриха новата парламентарна сесия с декларация

Обединени патриоти откриха новата парламентарна сесия с декларация

01 септември 2017  |   0 коментара

Преди няколко години никой не можеше да повярва, че патриотични, националистически партии ще бъдат във властта. Това беше абсурд за политолозите. А само преди броени месеци четяхме прогнози и анализи, в които се очертаваше една апокалиптична картина, че ако Обединените патриоти са във властта, то ние ще развалим своя имидж пред света. Видя се ясно, че това не е така. Само три месеца, и то не пълни три месеца, бяха достатъчни, за да се види, че групата на Обединените патриоти, състояща се от три партии – АТАКА, НФСБ и ВМРО, са коректни, лоялни и отговорни политически партньори. Реалността го доказа и опроверга тези, които плашеха хората, че ще стане нещо страшно. Не стана нищо страшно. Напротив. През тези три месеца на управлението на коалицията Обединени патриоти и ГЕРБ се случиха добри неща за България. Може би не много големи, но достатъчно да се почувстват, усетят, видят от хората, да разберат, че държавата може да бъде и отговорна.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров.

Ето какво се казва още той в декларацията на Патриотите за новия политически сезон:

Използвам случая да благодаря на ръководството на партия ГЕРБ за коректността и отзивчивостта, с която се отнасят към всички наши предложения. Защото без това партньорство няма как да вървим напред.

Използвам случая да благодаря и на опозицията, която в особено важни и отговорни моменти беше мъдра, беше отговорна и не правеше напук опониране, само защото такъв е политическият спорт. Това означава, че българското общество и политическата класа са помъдрели, може би, след близо 30 години преход.

Всъщност, началото на прехода, както и в Библията пише, беше словото и аз си спомням, че в началото на прехода преобладаваха патриотичните изказвания, словото беше водещо и всеки се състезаваше да каже колкото се може нещо с повече патос. Сега явно, след като сме минали през всички разочарования на прехода е дошло времето на градивното мислене и постъпки в политиката. Т.е. да се вършат неща, които имат реален резултат. През тези непълни три месеца групата на Обединените патриоти бяхме тези, които настоявахме да се завърши преградното съоръжение, което спира нелегалните мигранти, нарушителите на реда и законността. Аз си спомням тук, в тази зала, преди няколко години, когато предлагахме да се изгради такова съоръжение, бяхме посрещнати с неразбиране, даже с елементи на ирония и присмех. Сега се оказа, че това съоръжение е много важно, че то занули притока на нелегални мигранти, един порок за Европа, не само за България. Ние, като гранична държава на Европа, показахме, че можем да направим една ограда, която да спира, която да е истинска преграда за потока нелегални мигранти и по този начин успокоихме българското общество, което беше много разтревожено от това, че тук идват хора с неясни намерения, неидентифицирани и много често причинители на престъпления. Това отчитам като добър успех на общото управление на ГЕРБ и Обединени патриоти, но подчертавам, че натискът от страна на Патриотите беше последователен до край. Сега това заграждение е построено, вече няма как по никакъв начин да преминават нелегално.

През тези три месеца ние изпълнихме и това обещание, с което бяхме най-широко огласявани по време на предизборната кампания. Става дума за минималните пенсии. Да, имаше нападки, че те не са в този размер, който ние искахме. Но и българският избирател гласува така, че ние пропорционално имаме възможност и вдигнахме тези пенсии дотолкова, доколкото можеше в момента. Политиката е изкуство на възможности. Все повече се убеждаваме в това, защото аз като политик съм преминал през различни етапи, бил съм на опозиционната банка, бил съм подкрепящ управления, сега вече с нашата коалиция сме реално в изпълнителната власт. За първи път от 30 години преход патриотични и националистически партии са в изпълнителната власт. И те доказват, че са отговорни политици.

Аз съм сигурен, че при нашето европейско председателство това ще стане ясно на цяла Европа, че патриотите в Българи не са безотговорни или хора, които търсят конфликт или които търсят скандали, а са хора, които могат да работят за доброто на страната си и могат да оказват натиск България да взема и по-суверенни решения. Защото ние имаме нужда от това. Да, евроатлантическото партньорство е нещо, което се изтъква при всяка реч, но аз мисля, че България има нужда от повече гъвкавост от повече самостоятелност, за да може именно икономиката, за която се говори днес и която наистина е важно нещо, да се развива така, че ние да имаме все повече постижения. Ние го виждаме и сега, между другото. Не е лошо да започнем да признаваме това, което се случва, което е положително. Бяха направени редица ходове в тази област икономиката, отпаднаха административни тежести за фирмите, което доста, доста много облекчи и малки и средния и по-големия бизнес. Това, за което стана преди малко дума, тази банка за развитие, която наистина трябва да подпомага българския бизнес във всичките му форми, аз съм сигурен и лично аз ще лобирам и ще се застъпвам за това тази банка да работи за българския бизнес. В Министерство на икономиката, където тя вече не е, банката, ще има друго отношение към начина, по който се финансират българските бизнеси. Българските, подчертавам. И то всички от всякакъв мащаб. Това ще бъде изпълнено и аз съм сигурен, че ще бъде успокоена опозицията, защото ще го вижда всеки месец буквално.

Това, което се случи във военно-промишления комплекс също е за отбелязване като нещо положително. Предприятия се оздравяват, хора, които са заплашени и бяха заплашени от безработица, са с осигурена работа и тези предприятия с държавна помощ получават все по-големи поръчки и България вече има износ, от който има финансов излишък дори.

Всичко това са стъпки, които трябва да ги отбелязваме. Другото, което мога да отбележа като наша заслуга на парламентарната група на Обединени патриоти са законодателни мерки, които ще предложим, надявам се на отзивчивост от страна на другите парламентарни групи, които засягат вероизповеданията, социалната система, в която има много големи пороци натрупани през годините. Т.е. държавни помощи за хората, които не заслужават да ги получават. Всичко това трябва да става внимателно, разбира се, без да предизвика социални катаклизми, без да предизвика конфликти и сътресения, но трябва да става. И точно тук ние сме гарантите, че може да стане това.

Защото по време на нашето кратко управление само един пример ще дам – областният управител на София област, излъчен от Обединени патриоти направи нещо, което 27 години не беше правено – върна имоти на Българската православна църква в Елешница, които 4-5 по ред областни управители не бяха го правили. Някой ще каже ама това ли е най-същественият въпрос. Не, сигурно не е, но това показва как може да се вършат нещата, когато имаш воля, когато има решителност.

Ето в това виждам ролята, функцията на Обединени патриоти – да показваме, че може да се свършат някои неща, полезни за хората. Че това, което десетилетия наред не е било свършвано и се е отлагало или се е замотавало по някакъв начин, може да се направи. Убеден съм, че и занапред ще вървим в тази посока с партньорството ни с ГЕРБ, с градивната опозицията, която се надявам да бъде такава и през следващия политически сезон да покажем, че можем да правим добри неща за България. Сигурен съм в това.

Пожелавам ви здраве и спасение! Бог да пази България!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *