„ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ отправиха своята заявка за управление на държавата

„ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ отправиха своята заявка за управление на държавата

14 март 2017  |   0 коментара

В Николово водачът на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 19 МИР Русе Искрен Веселинов призова, че е дошло времето доходите на българите да бъдат вдигнати рязко.

Тук не става дума само за пенсии, а за всички видове възнаграждения, които трябва да започнат да нарастват сега, а не след пет, шест или десет години, каза Веселинов.

Невалиден е аргументът, че нашата производителност на труда е ниска. На глава от населението БВП в България вече е 47% от средноевропейския, а компенсацията на един нает е около 40% от тази в ЕС. Изправени сме пред парадокс -  има работа, но няма хора, които да работят. Причината - мнозина вече избягаха. Когато става дума за лично и семейно благоденствие, не може да се пренебрегват нуждите на хората, които предпочитат да отидат да работят в чужбина за 2000 евро, вместо да стоят в България и да получават 1000 лева в най-добрия случай. Неглижирането на този съществен проблем изправя страна ни пред пропастта на демографската криза, посочи още водачът на русенската листа на Патриотите.

Според него изключително неразумно е поведението на централната власт и по отношение на публичните инвестиции. В последните 10 години от влизането на страната ни в Европейския съюз съотношението на средствата, които се наливат за инфраструктура от бюджета, е 6:1 в полза на Южна България спрямо Северна. Като следствие в Северна България населението за последните години намалява с 14 промила, докато в Южна – с 2.  Затова държавата трябва да започне балансирано да насърчава развитието на всички планови райони.

Обединените патриоти и националисти демонстрираха изцяло нов подход за правене на политика. В 43-тото Народно събрание бе показано, че може да се участва в парламента без да се иска като цена за подкрепата министерства, без амбиции да се уреждат „наши“ фирми или „наши“ хора. Единствената цел – да се подкрепят политики, които работят в полза на всички български граждани.

В бъдеще ако българите ни гласуват доверие и ни направят първа политическа сила, ние имаме възможностите и уменията да управляваме държавата, недвусмислено заяви Искрен Веселинов.

Кандидатът за народен представители проф. Любомир Владимиров на свой ред припомни на дошлите на срещата българи, че в страната ни пари за пенсии и заплати има. Те се намират в дейности, от които държавата се е отказала, като например златодобива.

Владимиров засегна и проблемите в енергетиката.

Продажбата на енергоразпределителните дружества по времето на НДСВ, а впоследствие и на остатъчните държавни дялове от 30% - допродадени от правителството на ГЕРБ, доведе до това, че трите ЕРП-та безчинстват и ни грабят най-нагло, каза Владимиров.

Не остана незасегнат и проблемът с циганизацията на България. Това е една от основните заплахи пред националната сигурност на страната, счита професорът от АТАКА. Циганското население е постоянен обект на пълзящата ислямизация, което в дългосрочен план не вещае нищо добро.

В заключение кандидатът за народен представител Атанас Барбуков от НФСБ каза, че предвидимостта в действията на трите формации, съставляващи Обединени патриоти, гарантира, че избраните за народни представители ще работят активно за повишаване на доходите, защита на националната сигурност и борба с всякаква форма на престъпността.  

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *