Обединените патриоти ще са юмрукът, който ще налага правилните решения

07 ноември 2016  |   0 коментара

След изборите Патриотите са все по-силни и са готови да разбият модела.

Обединените патриоти, които за пръв път на тези избори излязоха с обща кандидатура, ще влязат в битката и на следващия вот заедно, независимо кога ще има избори. Това стана ясно от думите на лидерите на трите формации – на НФСБ Валери Симеонов, на „Атака“ Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше и кандидат за президент на вота.

Лидерът на воеводите е трети след претендентите статуквото - Румен Радев (БСП) и Цецка Цачева (ГЕРБ).

Българският народ има вече много сериозно патриотично представителство и нашата първа голяма победа беше постигната и тя е уникалното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България. Това ще положи началото на нов политически етап, защото показахме, че обединението прави силата, че бъдещето е в търсенето на общото, а не на това, което ни разделя, коментира Симеонов.

Макар и напълно уверени, че заедно са по-силни и с по-големи шансове в битката за парламент, патриотите не са съгласни премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, както се закани, ако Цачева остане втора.

Ние имаме чисто егоистични интереси от предсрочни избори сега, но не преследваме теснопартийни цели, нека да помислим малко добре ли е за България през 6 месеца да отиваме на избори, хайде малко да седнем и да помислим за българския народ, коментира Каракачанов.

Според него премиерът е направил достатъчно, за да спечели негативен вот като обяви, че ако не спечели на първи тур ще подаде оставка.

Той допълни, че няма да посъветва избирателите, дали глас за него, да подкрепят Радев или Цачева на балотажа следващата неделя.

За нас гласуваха хора по съвест, гласовете за „Обединените патриоти“ са на хора, които гласуват за идеология, как да им кажем за кого да гласуват на балотажа. Нека да ги чуем тези двама кандидати какво мислят по темата за минималната пенсия, може ли българи, които са работили 40 години за страната сега да взимат по 157 лева пенсия, отбеляза лидерът на ВМРО.

Симеонов пък разкритикува останалите претенденти за „Дондуков“ 2, че не са имали програма.

Само Обединените патриоти представихме идейна платформа пред целия народ, защото на мен не ми стана ясно каква е идейната платформа на двойката на водещите партии и каква е разликата между тях, посочи той.

Каракачанов пък го допълни, че заедно патриотите не само като коалиция, а „юмрук, който за в бъдеще ще налага правилните решения в българската политика“.

Това, което видяхме в очите на хората, беше надежда, че в България политическите формации започват да си подават ръка и да работят заедно. Тепърва ще видите какво означават българските патриоти, за които няма ляво, няма дясно, няма Русия, няма Америка, каза той.

Явор Нотев бе категоричен, че нито един глас, пуснат за президента Каракачанов и „Обединените патриоти“, не е изгубен. Защото не сме забравили какво говорихме по време на срещите, не сме забравили нашите обещания и ангажиментите, които сме поели. Не сме забравили и уговорката с хората да се видим след изборите, каза той. Нотев допълни, че пътят и целите на патриотите са ясни – само напред, в интерес на България.

Направихме нещо добро, разумно и хората го оцениха. Те искаха да видят от нас това обединение, благодаря на всички, които ни се довериха, каза от своя страна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Нашата идеология е автентична, допълни той и заяви, оттук нататък патриотите продължават по същия начин – разумно и отговорно към българите и България. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *