Обединените патриоти регистрираха кандидатпрезидентската си двойка в ЦИК

Обединените патриоти регистрираха кандидатпрезидентската си двойка в ЦИК

30 септември 2016  |   0 коментара

Патриотите нямат конкурент в ляво

Настроенията в обществото показват, че шансовете за балотаж за кандидатпрезидентска двойка  на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” са огромни.

Като гледам отношението на българската войска и най-вече на запасното офицерско войнство, мисля, че кандидатът в ляво не ни е конкуренция, каза пред журналисти Красимир Каракачанов – кандидат за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” след регистрацията на кандидатпрезидентската двойка на коалицията в Централната избирателна комисия.

Той изтъкна още, че българското войнство и представителите на офицерите от запаса са преди всичко патриоти, преди да се делят на леви или десни.

Голяма част от българското войнство подкрепя нашите идеи не само заради връщането на идеята за наборната военна служба, а защото ние неотклонно сме защитавали идеята за силна, боеспособна и модерна българска армия и сме отстоявали националния интерес, коментира още Каракачанов.

Изборите да са честни и почтени

Относно конкуренцията в лицето на управляващите от ГЕРБ, за които днес стана ясно, че ще номинират за президент един от четиримата - Цецка Цачева (почти сигурен кандидат), Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев или Димитър Николов, Каракачанов бе категоричен, ще се отнесат с необходимото уважение към който и да е от тях и който и да бъде издигнат, не се притесняват.

На въпрос дали евентуална битка с ГЕРБ, които сега патриотите подкрепят като управляващи, може да разклати управлението, Каракачанов заяви, че ако се премине границата по отношение на изборни манипулации и купуване на гласове – това може да взриви отношенията помежду им.

Ако се държат некоректно, ако използват непозволени средства или се опитват да манипулират изборния процес и изборите, категорично може. Ако всичко е джентълменско и нормално - каквото би следвало да бъде, не би трябвало да има проблеми, коментира патриотът.

Той припомни, че изборите не са война, а съревнование между идеи и личности, в които по-добрият печели. Каракачанов бе категоричен, че в момента на държавата не са необходими предсрочни избори.

Да си играем на предсрочни избори, само защото някой иска да си прави кандидат-президентски пиар, е неразумно. Държавническото поведение изисква консолидация на всички политически формации, а не разединение. Защото след 25 години разединение България е на това незавидно положение, в което се намира, за разлика от всички останали европейски държави, убеден е Красимир Каракачанов.

Вето на еврочленството на Турция

Той бе категоричен, че ако спечели изборите за президент на страната един от въпросите, по които ще наложи вето, е влизането на Турция в ЕС.

Пътят на Македония към ЕС минава през София

Относно членството на Македония в ЕС, Красимир Каракачанов заяви, че Македония има само един вариант да влезе в ЕС и това е - минавайки през София.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *