НС пренебрегна отговорното родителство

НС пренебрегна отговорното родителство

01 април 2015  |   1 коментар

105 „въздържали се“ народни представители и двама, обявили се „против“, попречиха на приемането на първо четене на изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Целта на вносителите от Патриотичния фронт бе държавата да подпомага младите семейства – работещи, внасящи средства в бюджета, отглеждайки непълнолетни деца.

Реално мнозинството депутати от управляващите партии пренебрегнаха отговорното родителство, което към момента е дискриминирано, тъй като гражданите, имащи доход над минималния, са лишени от правото на детски добавки. Към момента родителите на около 500 хил. деца биват изключвани от социалния ангажимент на държавата.

В подкрепа на мярката освен Патриотите гласуваха и от БСП, „Атака“, БДЦ и няколко представители на АБВ.

От трибуната на Народното събрание депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов очерта реалната картина на демографската катастрофа, в която се намира България. Ние сме най-бързо намаляващата нация, това е истината. Ако не предприемем мерки, с които да се започне справянето с кризата, сме изправени пред заплахата българите да се топим все повече, докато накрая изчезнем като нация, разгневи се Ангелов.

Нашата цел бе въвеждане на сериозни данъчни облекчения за най-коректните семейства в България. Това са семействата, които пълнят хазната, семействата, които подхождат изключително сериозно към своите деца. Тези семейства, които полагат грижи техните деца да ходят редовно на училище, да се образоват и след това да бъдат достойни граждани на българската държава и общество, подчерта народният представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

Коментари

  • Марио Стоянов

    април 02, 2015 в 6:40

    На мен не ми е ясно кой точно би се ползвал от този закон - майката, бащата или и двамата едновременно?
    Тези които не подават годишна данъчна делкарация и имат доходи само от заплати с фиш излиза, че не биха могли да се възползват от този закон, а само тези със странични доходи?!
    Работете и внесете в НС законопроект за семейно подоходно облагане, да се стимулират работещи, качествени хора с ценности, създаващи законни семейства и повече от 1,2 деца!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *