Нов клон на Детска млечна кухня и обособяване на детска площадка в квартал „АПК“ предлагат от ВМРО - Стара Загора

Нов клон на Детска млечна кухня и обособяване на детска площадка в квартал „АПК“ предлагат от ВМРО - Стара Загора

12 март 2020  |   0 коментара

ВМРО - Стара Загора няма да отстъпи от идеите си относно Правилника за отпускане на еднократна финансова подкрепа за новородени и осиновени деца.

Това заяви в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора общинският съветник от ВМРО Антон Андонов.

Неслучайно първоначалната ни идея бе за програма за образована раждаемост. Необходимо е община Стара Загора да поощрява по-голямата образованост на родителите, сподели Андонов. Той изрази надежда, че голяма част от съветниците ще подкрепят това предложение. Антон Андонов уточни, че през месец март ще бъде гласуван Правилникът на второ четене в местния парламент, а за конкретните суми ще бъде взето решение през април. Андонов бе категоричен, че не може да се говори за дискриминация при отпускането на еднократната финансова помощ за родители с минимум средно образование.

ВМРО ще предложи на общинската администрация да разкрие клон на Детска млечна кухня в квартал „АПК“, разкри Антон Андонов.

С нас се свързаха родители на деца, живеещи в „АПК“. Най-близката кухня е в квартал „Кольо Ганчев“, което е далеч за майките и децата. Предложението ни е да се разкрие клон на млечната кухня в детската градина в „АПК“. По наши данни между 100 и 120 деца живеят в този квартал, сподели Андонов. Той каза още, че родителите са предложили и да бъде обособена детска площадка в детска градина „Загоре“ в квартал „АПК“.

Цялото интервю на Зорница Семерджиева с общинския съветник от ВМРО Антон Андонов може да чуете в прикачения звуков файл >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *