Ново международно признание за ВМРО

Ново международно признание за ВМРО

01 март 2019  |   0 коментара

Днес приключи двудневното изнесено заседание на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в столицата на Франция – Париж. Срещата бе ръководена от съпредседателите на групата на ЕКР Сиед Камал и професор Ришард Легутко, както и от водещия кандидат на европейските консерватори Ян Захрадил.

На заседанието бяха обсъдени редица въпроси, сред които бъдещето на Европейския съюз, както и предстоящите европейски избори. Специални гости на заседанието бяха лидерите на френската политическа партия „Debout la France“ (Изправена Франция). Сред важните теми в обмяната на мнения беше потенциалът за бъдещо сътрудничество между европейските консерватори и Debout la France.

ВМРО – Българско национално движение беше представена от своя заместник-председател Ангел Джамбазки. В рамките на заседанието той проведе среща с председателя на Debout la France Никола Дюпон. За пореден път  Джамбазки твърдо заяви позицията на ВМРО по европейските въпроси. В изказванията си той застана категорично зад идеята си, че европейските народи не трябва да губят суверенитета на страните си. Позицията за Европа на отечествата беше потвърдена и от партньорите на ВМРО в групата на ЕКР, както и от потенциалните бъдещи съюзници от Debout la France.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *