Новоучредена структура в Сливенско с дарение за църква

Новоучредена структура в Сливенско с дарение за църква

22 декември 2016  |   0 коментара

В град Шивачево, община Твърдица, област Сливен, бе учредена местна организация на ВМРО. За неин председател бе избран Кольо Кадирев, настоящ общински съветник. Негов заместник ще бъде Димо Стоятов, а секретар на структурата е Илиян Тодоров.

От името на новата организация на ВМРО Кадирев направи дарение за изграждане на православна църква в твърдишкото село Боров дол, която ще носи името „Свети Равноапостоли Константин и Елена“ в Боров дол. Дарението получи лично кметът на селото Георги Атанасов, който изрази благодарността си към патриотите.

Радио Сливен Нет информира, че пред завършване е грубият строеж на църквата – тя ще е единственият засега православен храм в селото. От медията посочват, че усилията на местните хора са похвални –  със собствени средства са инициирали градежа на църквата, а членове и симпатизанти на ВМРО от целия регион им помагат с дарения.

В ход е и кампанията на ВМРО тази Коледа „Топла дреха за всеки“ за крайно нуждаещи се хора от цялата област. Воеводите вече дариха шапки, шалчета и играчки на деца от детските ясли в целия регион.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *