Никола Чакалов: Политическият елит трябва да бъде подменен с млади и амбицирани хора

Никола Чакалов: Политическият елит трябва да бъде подменен с млади и амбицирани хора

20 септември 2019  |   0 коментара

Старозагорската медия „Национална бизнес поща“ стартира дискусия, с която представя позицията на утвърдени в своята област хора с качества и реални постижения, в това число изявени и амбициозни млади хора, за това: Какви трябва да бъдат стратегическите теми на политическите партии за предстоящите местни избори?

Никола Чакалов е 22-ият кмет на Млада Загора (2018-2019 г.). Роден е в Стара Загора на 7 август 2001 г. Все още е ученик в 12-и клас на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в специалността „Електронна търговия“.  Той е част от листата на ВМРО за предстоящите местни избори.

***

Мечтая за Стара Загора пълна с млади и амбицирани хора, които да променят към по-добро своята родина. Мечтая за зелена Стара Загора без цигански гета.

Запознат съм с проблемите на младите хора. Забелязал съм, че много от моите връстници не познават българската история,  мечтаят да напуснат България. Това за мен е недопустимо. Ще се стремя да променя това отношение към страната ни. Заставам зад патриотичните каузи на ВМРО. Горд съм със своите предци, с българската история, патриот съм. България е красива страна и нейното настояще и бъдеще са в ръцете на младите хора.

Когато спечелих изборите за кмет на Млада Загора, заявих, че ще организирам патриотични инициативи. Направихме честване на 3 март, почитане на паметта на Кольо Ганчев, паметна вечер за годишнината от опожаряването на Стара Загора на 19 юли. Имах идея образите на велики личности от българската история да се изобразяват по фасадите на сгради в Стара Загора. Например, върху стената под моста пред библиотека „Захарий Княжески“ да бъдат изрисувани портретите на Иван Гарванов, Кольо Ганчев и Васил Левски. След среща с представители на Община Стара Загора, Областната управа и художникът, който ще рисува графитите, взехме решение образите да бъдат претворявани на фасадите на старозагорски училища и детски градини. Скоро идеята ще бъде осъществена, а като съветник ще продължа да работя за нея. Графитите са модерни, впечатляват младите. Така може да „запалим“ искрата на патриотизма и интереса на моите връстници към българското героично минало.

Като бивш спортист, тренирал съм 8 години футбол, смятам, че трябва да се увеличават възможностите за спортуване на децата. Те да бъдат поощрявани да тренират. Въпреки че вече има площадки в града, необходимо е да се помисли за изграждането на още спортни съоръжения.

Против съм прекаленото застрояване на града. Трябва да се съсредоточим върху поддържането на зеленината и опазването на околната среда.

Смятам също, че гетата и престъпността са основните проблеми не само на Стара Загора, а и на цялата страна. Ще се боря срещу незаконното строителство и обособяването на гета. Трябва да отстояваме върховенството на закона. ВМРО има Концепция за интеграция на циганите, в която има пакет от механизми за справяне с тази маргинализирана група.

Важно е да се реализира и програмата за грамотна и интелигентна раждаемост. Идеята е да бъдат финансирани еднократно при раждане на дете с 1500 лева младите семейства. Така те ще бъдат мотивирани да останат в Стара Загора и в България и няма да се превръщат в икономически имигранти.

Смятам, че политическият елит трябва да бъде подменен с млади и амбицирани хора, точно като мен. България е република и решенията се вземат от Парламента и по места от Общинските съвети. Ако искаш да промениш нещо в страната, трябва да станеш част от тези институции. Чувал съм, че политиката е мръсна игра, но съм решил да се впусна в нея чист и да остана такъв.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *