Николай Цонев от ВМРО алармира за останки от тролейбусната мрежа, които са опасни за търновци

Николай Цонев от ВМРО алармира за останки от тролейбусната мрежа, които са опасни за търновци

03 декември 2018  |   0 коментара

Ръждиви, остри и опасни железни елементи от неизползваемата контактна мрежа на тролеите във Велико Търново все още висят над главите ни, алармира общинският съветник от ВМРО Николай Цонев след множество сигнали до него от граждани, съобщава в. „Борба“.

Конкретните данни, както и снимков материал по изключително тревожния проблем, са предоставени и на кмета инж. д-р Даниел Панов.

От 2009 до 2017 г. текат процеси по премахване на тролейбусите и тяхната мрежа. Общината нае фирма, която да свали опасните конструкции, които са амортизирани, но явно са премахнати само на места, където са паднали или има оплаквания, а на доста други си стоят, коментира местният парламентарист, който е зам.-директор на елитната математическа гимназия.

Миналата година от стълбовете са свалени само медните и алуминиеви проводници, но елементите, на които са били поставени и не представляват голям интерес за търговците на скраб, остават.

Те буквално се поклащат над главите на преминаващите по ул. „Полтава“, „Арх. Г. Козаров“, централната „Никола Габровски“, „Оборище“, както и из целия квартал „Чолаковци“. Част от конструкциите са дълги по 3-4 метра и висят над пътните платна, а при силен вятър се въртят на 180 градуса, което е доста страховита гледка.

Съществува реална опасност от инциденти, застрашаващи живота и здравето на гражданите, даже да се намират в автомобилите си. Отделно гледката на ръждивите елементи изобщо не кореспондира с туристическия имидж на града, бие тревога Николай Цонев.

До края на декември трябва да бъдат демонтирани всички части от надземната инфраструктура на тролейбусната мрежа във В. Търново. Ако не бъде спазен срокът за отстраняването им, фирмата изпълнител ще бъде санкционирана, обеща кметът инж. Даниел Панов в отговор на питането на съветника от ВМРО. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *