Николай Борисов: Общинските кметове да следят за законността на постройките в циганските махали и да упражняват правата си

Николай Борисов: Общинските кметове да следят за законността на постройките в циганските махали и да упражняват правата си

12 февруари 2019  |   0 коментара

ВМРО от години насам иска решаване на циганския въпрос чрез социализация в обществото и изграждане на трудови навици. Сега някой го е страх, че може да изпусне парите за гетата и за това всевъзможни защитници на „правата“ на малцинствата се упражняват срещу ВМРО.

Това каза заместник областният управител на София – област Николай Борисов в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

Засилен контрол на социални и детски помощи - ако средствата не отиват за грижа за децата, те да бъдат заменяни от помощи в натура. Общинските кметове да следят за законността на постройките в циганските махали и да упражняват правата си, обяви стъпките Борисов.

Концепцията е изготвена в синхрон с българското законодателство и Конституцията. Тя цели нещо, за което се говори отдавна – една фактическа интеграция, една културно-цивилизационна интеграция на тези хора, които са част от българското общество. Искаме те да се социализират и да бъдат включени адекватно в обществото, сподели още Николай Борисов.

Целия разговор може да видите във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *