НЖО опровергава неверни твърдения за дейността на заместник социалния министър д-р Султанка Петрова

НЖО опровергава неверни твърдения за дейността на заместник социалния министър д-р Султанка Петрова

08 ноември 2019  |   0 коментара

Националната женска организация на ВМРО изразява своето несъгласие с нападките от страна на народния представител г-н Десислав Чуколов във връзка с изказването му, че Законът за социалните услуги е изготвен от представител на ВМРО в социалното министерство, а именно д-р Султанка Петрова. Информацията беше разпространена в медиите на 6 ноември 2019 г.

Това се казва в позиция но НЖО на ВМРО, изразена от заместник-председателя на женската структура Ваня Деневска.

В подкрепа на д-р Петрова и с цел излизане истината наяве смятаме за необходимо да се знае следното, посочват от НЖО:

Като заместник-министър на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова отговаря за жизненото равнище, социалните инвестиции и демографската политика.

Никога не е отговаряла за политиката, свързана със социалните услуги, нито в работните групи за изготвянето на Законопроекта за социалните услуги.

Винаги се е борила за защита правата на децата и именно като депутат в 43-ото Народно събрание изиска да бъде извършен одит от Сметната палата относно процеса по деинституционализация на децата (качен на сайта на Сметната палата).

Като народен представител в 43-ия парламент д-р Султанка Петрова инициира, организира и проведе кръгла маса на тема: „Правата на децата – отговорност или бизнес“.

Това е човекът, положил безспорни усилия за защита правата на децата, съобразно техните и на семействата им потребности.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *