Не трябва да допускаме Турция да се меси в политиката ни

16 март 2017  |   0 коментара

България не трябва да допуска Турция да се меси в политиката ни, е позицията на Обединените патриоти. Водачът на листата на Патриотите за 19 МИР Русе Искрен Веселинов е на мнение, че посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски мисли преди всичко за турските интереси.

Това стана ясно от казаното от Веселинов в с в студиото на „Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR. Той се обяви против броя на изборните секции в Турция за предстоящия вот на 26 март и разполагането им извън консулства и посолства.

Ние трябва да прекратим тази връзка на турската държава с българската политика. Трябва да се уважаваме като съседи, но трябва и да защитаваме собствената си национална независимост, настоя Веселинов.

По отношение на посланика ни в Турция Надежда Нейнски Веселинов каза пред Bulgaria ON AIR, че иска тя да се отзове и да прекрати дипломатическата си дейност.

Този човек не може да продължава да представлява страната ни. Тя не мисли за България. Очевидно тя мисли преди всичко за турските интереси, каза още той.

Искрен Веселинов определи турския президент Реджеп Ердоган като диктатор и счете отношението на Европа към Турция за адекватно.

Да не забравяме, че и Хитлер е дошъл с избори на власт. Вероятно Ердоган ще получи абсолютната власт доброволно от турския народ. Първият интерес на България е Турция никога да не влиза в Европейския съюз, заяви патриотът.

Относно бежанците Веселинов посочи, че иска укрепване на границата.

Искаме и европейски сили на тази граница, ако се наложи. Искаме и нашата армия да е там, заяви той.

За предстоящите избори кандидатът каза, че всяка активност към българска партия ще е от полза, за да се спре влиянието на южната ни съседка в нашия политически живот.

Трябва да проявим характер. България трябва да почне да се еманципира от големия си южен съсед, смята Искрен Веселинов.

Вижте още във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *