Не на ДПС дължи извинение БСП, а на българщината

Не на ДПС дължи извинение БСП, а на българщината

21 ноември 2013  |   0 коментара

Коментар на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки

Покрай протести, контрапротести, ре-контра-патрули, клоуни, палячовци и лекета, шествия, митинги и манифестации почти пропуснах да коментирам едно извинение и едно твърдение. И двете, според мен , чисто национално предателство.

А именно – „извинението", изречено от Сергей Дмитриевич, придружено със звучна целувка между него и Местан (по-известен на старите седесари като Владимир), за т.нар. Възродителен процес.

Оставям настрана умилителното лицемерие на това извинение, вероятно породено от морето ДПС-кадри от древноиндийски произход пред трибуната, и никаквата обществена полза от него. Оставям настрана и на какво ми приличат целувките между тези двамата, както и не-новината за това, че БСП и ДПС вече са в брак докато смъртта ги раздели.

Друго ми е по-важно. А именно - днешните размисли на Сергей Дмитриевич, който мъдро разсъждава, че не бил поискал извинение от новата мъжка секретарка на Доган за атентатите, извършвани от протурските националисти преди 1989 г., защото, видите ли, ДПС било основано след 1990г....

Само дето самият Доган твърди, при това нееднократно, че ДПС е приемник и наследник на идеите, практиките, тактиките на нелегалното турско националноосвободително движение в България.

Нелегална, турска, терористична организация, оглавявана от Доган, отговорна за десетки атентати, включително и за този срещу вагон за майки с деца, извършен на 9 март, 1985 г. на гара Буново.

Тоест БСП се извинява, но не осъжда и не иска извинение за терор и убийства на майки с деца... Трагедия, позор, срам, но това си е тяхна, както се казва, вътрешна, коминтерновска работа.

Друго обаче искам да знам - кога БСП ще се извини за националното предателство, извършено от БКП срещу българщината в Македония и срещу македонските българи? Кога бившите комунисти ще признаят вината си и ще поискат прошка за това, че избиха хиляди български родолюбци, само и единствено защото отказаха да се превърнат в „македонци"?

Че за малко не предадоха цяла Пиринска Македония на сърбите? Че си затваряха 40 години очите за чудовищния геноцид над българите, останали в окупираната от сърбите Вардарска Македония, извършван от съучастниците им - югославските болшевики?

Кога ще признаят, че политиката на БКП по националния въпрос беше национално-предателска?

Вече над 150 дни протестите искат оставката на това позорно и срамно правителство. А те си продължават с наглостта и простотиите.

Не оставка. Поне не само оставка. Тояга трябва да играе тук.

Последния коментар на Джамбазки - „Разпад", можете да прочетете тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *