Не може едни да работят, а други само да се възпроизвеждат

17 февруари 2015  |   1 коментар

Над 70% от циганите са неграмотни, не могат да си намерят работа, започват да се занимават с проституция, просия, кражби. Въпросът е как да излезем от този омагьосан кръг, а не как да се харесаме на част от електората. Те не създават деца, защото много ги обичат и искат да се грижат за тях, а за да се възползват от социални придобивки.

Тази теза защити лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в „Добро утро, България“ по ТВ 7

Той и депутатът от ДПС Илия Илиев влязоха в ожесточен спор относно темата за циганите и техните традиции. Според лидера на ВМРО е недопустимо човек, който направи дете на 13-годишно дете, да бъде на свобода. Той призова да се спре с безумните твърдения, че това било традиция в циганските гета, тъй като тази практика попада под ударите на Наказателния кодекс.

Законът трябва да бъде еднакъв за всички, категоричен е Каракачанов. Той добави също, че трябва да се прекрати и порочната практика с продаването на булки, тъй като в страната ни няма робовладелци.

Не това обаче беше поводът за спора, който възникна между двамата. Те се скараха относно готвените промени в социалния закон по предложение на ресорния министър и вицепремиер Ивайло Калфин, чрез които да се ограничи раздаването на помощи.

В тази връзка Каракачанов защити вицепремиера и сподели, че предложението му е много добре обмислено и логично на фона на това, че едни работят и плащат данъци, докато други само се възпроизвеждат.

Тези хора много добре знаят, че имат права, но когато стане въпрос за задължения - те са пас. Това не може да продължава така, възмути се лидерът на ВМРО.

Коментари

 • Марио Стоянов

  февруари 17, 2015 в 5:26

  Докато се плащат помощи, детски, "социални" още куп поощрения, неграмотниците ще се мислят за важни и специални.
  То сега си е така...
  Господа управляващи, корабът България се пълни с вода, а вие дори не държите кормилото му.
  Само с безкрайното повтаряне на очевидното за всички, ще продължава да се случва това около нас.
  Не случайно днешните родители продължават да подготвят децата си за емигранти, скоро никой няма да иска да инвестира парите си тук или на село или в северозапад или в малките градове. Просто защото ще ги "подари" на неграмотниците - бъдещите господари на родината ни.
  Г-н Каракачанов, повтаряйте на отчаяните български граждани какви радикални мерки ще предпиемете за да има бъдеще България, когато дойде вашият ред да управлявате, защото иначе просто този ред няма да дойте...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *