Не бива да си заравяме главите в пясъка за гетата, категоричен е Сиди

Не бива да си заравяме главите в пясъка за гетата, категоричен е Сиди

09 януари 2019  |   0 коментара

Кадрите, които гледаме от гетата с незаконните постройки, са абсурдни. Не бива да си заравяме главите в пясъка за незаконните гета и Циганския въпрос, каза пред БТВ народният представител Александър Сиди.

В студиото на „Тази сутрин” се получи сблъсък между ДПС и ВМРО. Причината – действията на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след инцидента между цигани и военен във Войводиново. Вчера той посети селото и разпореди да бъдат съборени незаконните постройки в гетото. Темата разпали дебат между Александър Сиди от ВМРО и Александър Методиев от ДПС.

Представителят на ДПС обвини Красимир Каракачанов, че поставя всички от циганския етнос под един знаменател. Той каза и че ВМРО използва случая, за да демонстрират социална политика и отправи апел към Каракачанов да се извини за думите си.

Сиди отсече, че няма значение дали си циганин или българин, или какъвто и да било, а е важно за всички граждани на Република България да важат еднакви правила, законите да се спазват.

Не са крайни думите на Каракачанов. Не бива да си слагаме главата в пясъка. Не може да живееш в такъв коптор, който е незаконен, опонира Александър Сиди. Според него, закон има – той трябва да се спазва и всички незаконни постройки трябва да бъдат съборени.

Той отрече, че политиците неглижират проблема, като даде пример със събарянето на циганските незаконни къщи в Гърмен. Тогава правозащитни организации са осъдили България в Страсбург. Самият Сиди като общински съветник в Пловдив, а сега и като депутат, е настоявал да се разруши незаконно гето, изникнало на турските гробища в Пловдив. По думите му, въпреки натиска, засега усилията не постигат успех, защото съществува страха, че след това правозащитни организации ще осъдят държава ни.

Сиди обвини Методиев, че използва мантри, за да обори позицията на Каракачанов. Патриотът напомни и за изхарчените милиони за т.нар. десетилетие на ромското включване, което с нищо не е допринесло за социализирането на тази група хора.

Ние от ВМРО никога не сме си купували цигански гласове. Но всички големи партии на прехода са минавали през гетата, коментира още Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *