На 18 февруари правят първа копка на паметника на Левски в Русе

На 18 февруари правят първа копка на паметника на Левски в Русе

11 февруари 2020  |   0 коментара

Символична първа копка на паметника на Васил Левски в Русе ще бъде направена на 18 февруари, когато се навършват 147 години от гибелта на Апостола на Свободата.

Това бе решено на среща на сдружението за изграждането на монумента, чийто председател е заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, в която участва и областният управител Галин Григоров.

Първата копка ще бъде направена от 10 ч. на първата алея вляво от Пантеона на възрожденците в посока църквата „Всех Святих“. А самият паметник се очаква да бъде поставен до 18 юли, когато се отбелязва годишнината от рождението на Левски.

Първоначалното желание на инициаторите бе монументът на Апостола, по който работи скулпторът Даниел Кънчев, да бъде открит на 18 февруари, но съгласуването с паметниците на културата в Министерството е отнело повече време от очакваното. Проектът вече е получил разрешително за строеж.

Затова официалното откриване на паметника на Васил Левски бе отложено за 18 юли, когато се честват 183 години от рождението му.

На снимката: Галин Григоров, Искрен Веселинов и Траян Тотев – общински съветник от ВМРО в ОбС - Русе

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *