Нашата скъпа съмишленичка Маргарита Недкова има нужда от помощ

Нашата скъпа съмишленичка Маргарита Недкова има нужда от помощ

11 декември 2015  |   2 коментара

Дългогодишният директор на ансамбъл „Гоце Делчев“ Маргарита Недкова има нужда от финансова помощ.

На специална дарителства сметка се събират пари, за да може Марги да отиде на първо време на изследвания, а впоследствие и на лечение в Турция.

Маргарита Недкова от няколко години се бори с тежката диагноза рак. След поредните изследвания обаче се оказва, че има разсейки. Специалисти съветват тя да постъпи за изследване в турска болница. Разходите за първата консултация са в размер на 3000 лв.

На следващ етап ще са необходими още средства за самото лечение.

ВМРО.БГ отправя апел към своите читатели с молба да помогнат със средства според възможностите си, за да може Маргарита Недкова да получи необходимата грижа за своето здраве.

Самата Марги не спира работата си, изключително активна е в културната дейност, която развива. На своите плещи тя изнесе грандиозния спектакъл по отбелязване на 70-ата годишнина от основаването на Ансамбъл „Гоце Делчев“, който се проведе преди месеци. Като директор на Ансамбъла тя е съорганизатор и на конкурса „Мис Македонско девойче“, чието 10-о издание се състоя преди дни.

Тя е инициатор и на създаването на групи за деца към Ансамбъл „Гоце Делчев“, които да се учат на народно творчество. Активно работи за популяризиране на научната дейност на Македонския научен институт.

През последната година тя организира традиционна българска вечер в Европейския парламент в Брюксел с подкрепата на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки като част от отбелязването на 3 март – Освобождение на България. По нейна и на Женската организация на ВМРО инициатива всички народни представители в Българското народно събрание получиха ръчно изработени мартеници, за да има напомнят за родните обичаи.

Това са малка част от нещата, с които Маргарита Недкова се занимава ежедневно. С работата си в опазване на българските традиции и култура, тя е пример за една съвременна българска жена – искрена родолюбка.

Въпреки тежката действителност Маргарита не губи своето чувство за хумор и с усмивка коментира последната диагноза, че ракът има разсейки: „Абе, какво да ви кажа.... Не съм очаквала, че тая гад мръсна толкова много ще ме заобича, че няма да ме остави на мира..... То бива влюбване, но такова обсебване не съм очаквала. Стискайте палци - започвам лъчетерапия.“

Скъпа Марги, стискаме палци и сме уверени, че ти ще пребориш тази „гад мръсна“.

Дарение за изследването и лечението на Маргарита Недкова може да бъде направено по сметка в лева:

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG72FINV91501016472888

BIC: FINVBGSF

Коментари

 • Гергана Костадинова

  декември 16, 2015 в 9:12

  Къде сте, депутати от ВМРО?
  Красимир Каракачанов - председател на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание?
  Господа депутати?
  Господин евродепутат?
  Ако ВМРО да отдели от субсидията си, Кр. Каракачанов и депутатите от партията отделят малка част от заплатите си, ще могат да помогнат на Марги, която през целия си живот е работила за ВМРО и ансамбъл "Гоце Делчев".
  Това е Марги!
  И никога не се е оплаквала, а е била винаги усмихната и с чувство за хумор. Срамно е досега от партията ВМРО да не са отделили средства за лечението й! Хубаво е да се пишат апели на страницата си, но е хубаво и да й помогнат със средства.
  Ние, нейните приятели, отделяме средства! А вие???

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *