Национален отбор за спасение на България

Национален отбор за спасение на България

18 април 2014  |   0 коментара

Жител на Пещера поиска коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ да стане националния отбор, който ще спаси страната. Това се случи в читалището в гр. Пещера, където гостува турнето за повишаването на самочувствието на българина.

Не трябва да забравяме, че имаме историческа мисия – длъжни сме да запазим държавата си такава, каквато е била. У хората виждаме огромна стена от отчаяние, униние, липса на български дух. За обикновения човек държавата е нещо далечно и враждебно – отказва здравеопазване, отказва грижа, отказва помощ. Държавата ни се разпада, защото хората, които управляваха бяха нечестни и непочтени и не им пукаше какво ще се случи с народа. Ако така продължават нещата, в рамките на следващите 20-30 години България ще се разпадне и ще изчезне, констатира с болка заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

От нас обаче зависи да се вземем в ръце и да не позволим това! Заводи, болници, пътища и училища се строят, ако има дух, ако има вяра, ако има знание, ако има надежда, сподели той.

Зарядът, който върви след нас и зарядът, който ние имаме да променим управлението в грижа за хората е огромен, увери от своя страна заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

Според него трябва да се изберат депутати и експерти, както се избират състезатели в национален отбор - най-добрите, с които държавата разполага, за да има този отбор успехи.

Винаги съм се стремил да уча хората да обичат страната си. Мисля, че с нищо не сме по-лоши от другите. България е най-старата европейска държава, която никога не е променяла името си, каза Росен Петров, заместник-председател на ББЦ.

Решението на проблемите на българките нямат да се решат само в ЕС, но и в парламента на България, каза Калина Крумова, ръководител на „Евромайки“. Добави, че е много важно хората знаят кой ги представлява и в нашия, и в Европейския парламент. Евродепутатите на ГЕРБ са петима, да се сещате за името на някой от тях, обърна се тя с въпрос към присъстващите в залата. Нас обаче всички ни познават, защото сме постоянно при хората, отбеляза Крумова.

Днес всички ние, представителите на Земеделския народен съюз имаме надежда, че нещата в България ще се променят, защото сме част от една уникална коалиция – миналото, традицията, земята, патриотизма, родолюбието и новото начало в лицето на ББЦ и младите хора, които последваха каузата й. Това е едно уникално съчетание, каза Екатерина Каферинова от ЗНС. Тя е категорична, че кризата на духа може да се преодолее само с обединение.

В духа на българските традиции гостите бяха изненадани от своята публика. Те бяха посрещнати от домакините с подарък - по едно червено великденско яйце. 


По-рано през деня представители на коалицията - Ангел Славчев, Ангел Джамбазки, общинският лидер на ББЦ Анастасия Мераклиева и зам.-кметът на града и местен лидер на ВМРО Стефан Балабанов, подариха телевизори на Дневния център за възрастни хора с увреждания, на Клуба на инвалида и на Дневния център за деца с увреждания в Пещера. Подарък за Великден имаше и за Клуба на пенсионера, но по настояване на посетителите му това беше телефон.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *