Народният представител Мария Цветкова постави важни въпроси пред кмета на община Тунджа

Народният представител Мария Цветкова постави важни въпроси пред кмета на община Тунджа

10 февруари 2020  |   0 коментара

В качеството си на народен представител от 31-и изборен район Ямбол Мария Цветкова постави на вниманието на кмета на община Тунджа Георги Георгиев няколко проблема, за които сигнализираха жители на селата Маломир и Ботево по време на проведени срещи с тях.

В писмо до Георгиев депутатът от ВМРО постави въпроса за необходимостта от ремонт на читалище „Просвета 1920“ в с. Маломир, което през 2020 г. чества 100-годишен юбилей. След като се запозна лично със състоянието на сградата, Цветкова изрази своята подкрепа за направеното предложение от кмета на с. Маломир Тодор Налбантов и жителите на населеното място да се ремонтира големият салон на читалището, както и да бъде прокарана вода и изградена тоалетна в сградата, каквато в момента липсва.

Цветкова заостри вниманието и към разрешаването на друг неотложен проблем - изключително лошото състояние на асфалтовата настилка на площада в с. Маломир, където по традиция се провеждат ежегодния събор „Кукеровден“ и всички празници на селото.

Депутатът от ВМРО апелира кмета на община Тунджа и за съдействие за изграждането на повдигнати пешеходни пътеки, поставянето на знаци и контролни камери в района на училището и кметството на ул. „Христо Ботев“ в с. Ботево с цел ограничаване на скоростта на преминаващите МПС-та и предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.  Сериозният проблем бе поставен и до други институции от общинските съветници от ВМРО в община Тунджа Георги Георгиев и Пейо Пеев, който многократно е повдигал въпроса и като директор на ОУ „Христо Ботев“.

Писмото от Мария Цветкова беше изпратено по време на обсъждането на проектобюджета на община Тунджа за 2020 година с молба поставените въпроси да бъдат взети под внимание и да бъде направено възможното да се осигури необходимият финансов ресурс за разрешаването им. Бюджетът на общината предстои да се гласува във вторник на извънредно заседание на Общинския съвет.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *