„Народен съюз“ с подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов-Явор Нотев

„Народен съюз“ с подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов-Явор Нотев

01 октомври 2016  |   0 коментара

От партия „Народен съюз" ще подкрепят кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов - Явор Нотев на предстоящите президентски избори на 6 ноември.

Това съобщи депутатът и председател на „Народен съюз“ Румен Йончев на пресконференция след заседанието на Управителния съвет на партията.

Йончев посочи, че подкрепата е с ясната перспектива за търсене на дългосрочно, стабилно обединение в патриотичния център в българската политика, което да има своите проекции в бъдеще, така че „да се сложи веднъж завинаги край на противопоставянето и разиграването между лявото и дясното“.

Красимир Каракачанов благодари за подкрепата на „Народен съюз“ и посочи, че тя се изразява не само в една декларация и включване като част от кампанията им, а показва, че патриотичната идея и каузи обединяват все повече хора „за разлика от измислените леви и десни, които не само че излизат с по няколко кандидатури и се правят кой от кой по-велик, но допълнително разделят обществото“.

Патриотичната идея винаги е имала едно предимство - тя обединява хората, включително и политически формации, които имат нюанси в своите идеи и програми, но главното е мисълта за България и доброто на страната, посочи Каракачанов. Той каза още, че патриотичната идея, каузата на България може да обединява, докато тяснопартийните или идеологическите каузи само разединяват обществото.

Каракачанов изрази убеждение, че с подкрепата на „Народен съюз“ се прави крачка не само за съвместна работа на предстоящите президентски избори, а и за още по-тясно сътрудничество в парламента. 

Явор Нотев каза, че когато става дума за патриотични идеи, за българския народ и за България - това са ценности, които са непреходни, и те са здрава основа и обединяващ фактор в редиците на здравомислещите и отговорни български граждани.

Румен Йончев коментира, че с днешното решение на „Народен съюз“ заявката на кандидатпрезидентската двойка Каракачанов-Нотев за участие на втория тур на изборите става категорична и те ще работят за това. 

В отговор на въпрос Красимир Каракачанов каза, че смята, че Цецка Цачева ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент - такава му била информацията, но допълни, че това не го притеснява. Ние сме тръгнали на една битка не за да се притесняваме от един или от друг кандидат, а да излагаме нашите идеи. Той заяви, че имат ясни идеи и категорична визия за това, че „България е в реална опасност както от вътрешноикономически проблеми, проблеми, свързани с престъпност, циганизация на обществото, демографска криза, така и от външни проблеми, свързани с опасността да бъдем наводнени от огромни вълни от нелегални имигранти“.

Имаме ясна визия и за това, че България трябва да води балансирана външна политика, отчитайки факта, че сме член на ЕС и НАТО, отчитаща икономическите и политическите интереси на страната, а не интересите на един или друг голям геополитически играч, каза Каракачанов.

Той изрази надежда, че предстоящите избори ще бъдат сблъсък на идеи, без значение кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ, за да разберат хората кой предлага по-добри решения и кой ще провежда нормална политика. По думите му от тук нататък всеки опит изборите по един или друг начин да бъдат манипулирани, да се бяга от дебат, ще бъде проява на слабост. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *