Нападнаха младежи от ВМРО

Нападнаха младежи от ВМРО

14 май 2014  |   1 коментар

„Граждани за европейско развитие на България “ в действие

Предизборната кампания за предстоящия вот за Европейски парламент на 25 май все по-убедително се превръща в улична хулиганска битка. Докато едните кандидати залагат на представяне на политики, аргументират предложенията си и първите си задачи като бъдещи представители в Брюксел, други партии раздават листовки срещу свои съперници, поръчват статии, пълни с лъжи и уронващи престижа. С наближаването на изборния ден максимата „целта оправдава средствата“ се превръща във верую.

На 13 май вечерта момичета и момчета от ВМРО – София са били нападнати - вербално и физически, от привърженици на доскоро управляващата партия ГЕРБ. На метростанция „Младост 1“, където членовете на ВМРО са раздавали вестник „България“ и информационната брошура на кандидата за представител в ЕП Ангел Джамбазки, ударна група влиза в остър спор за тях. Не е станало ясно дали повод е било отбраняване на територия за агитация или заради политически убеждения на младежите на ВМРО. Благодарение на навременна намеса от страна на органите на реда не се е стигнало до сериозен сблъсък.

За сега ВМРО няма да предприема традиционните методи на историческата организация, с които са били наказвани посегналите на нейни членове.

ВМРО отправя апел към всички свои членове, симпатизанти и доброволци, които участват в предизборната кампания на партията по места, да не се поддават на провокации, а да сигнализират органите за нарушаването на обществения ред и посегателство над личността.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *