Нападение в Лондон – едновременно със заплаха от Ердоган

Нападение в Лондон – едновременно със заплаха от Ердоган

23 март 2017  |   0 коментара

По повод терористичния акт в Лондон на 22 март лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов публикува в страницата си в социалната мрежа своята позиция

Поредният показен атентат идва точно година след взривовете в Брюксел. Кървавата 2016 г. отново се повтаря и това е страшно. Европа ще става все по-несигурно място, ако запази отношението си към бежанците.

„Обръщам се към Европа, която ни размахва пръст. Целият свят наблюдава това, което се случва. Турция не е страна, която може да бъде унижавана, чиито министри може да бъдат гонени и чиито граждани може да бъдат влачени по земята“. Това каза турският президент Реджеп Ердоган, цитиран и от световните агенции.

Думите му са по повод проблемите, възникнали във връзка с отменени прояви на турски министри в Холандия, но идват в зловещ синхрон със случилото се в Лондон. Да не подценяваме и другата отправена заплаха към Европа – Турция да денонсира едностранно споразумението за бежанците с ЕС и да пусне стотици хиляди нелегални мигранти към Стария континент.

Ние, българите, скърбим заедно с Лондон. Но отново напомняме: Европа няма как да е спокойна, докато е разграден двор. С или без ЕС, Европа трябва да се брани, защото е във война. Независимо кой е извършил гнусното нападение в Лондон, то ни показва само едно - ние сме уязвими. И трябва да се борим за сигурността си. Това е единственият правилен извод днес.

Изходът е силна Европа на силни нации. Европа, която е горда. Европа на една скорост. Затварянето на границите все повече изглежда единственият правилен ход.

Ето защо за пореден път казвам, че екстрадирането на всички съмнителни елементи е задължително. Европа трябва да каже „не“ на Ердоган. На неоосманистките му апетити и на щенията на Анкара за прокарване на панислямското възраждане и транснационалния ислям.

Щом САЩ може да каже „не“, Европа също може!

Да защитим традиционните ценности и Европа!

 

23.03.2017 г.                                    Красимир Каракачанов

гр. София                                         председател на ВМРО

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *