Най-младият кмет е от ВМРО

04 ноември 2015  |   0 коментара

23-годишният Гергин Георгиев е най-младият кмет у нас. Той ще е новият управник на софийското село Мърчаево, избран от ВМРО – Българско национално движение.

Репортаж за Георгиев прави телевизия „Нюз7“.

Първите впечатления от него са, че е работлив и амбициозен човек. Завършил е международно бизнес училище, а преди да бъде избран работи на две места едновременно. На втория тур Гергин успява да пребори досегашния кмет от партия ГЕРБ. В село Мърчаево живеят повече от 1200 души. Печели тяхното доверие само с обещанието за промяна

Младите майки в Мърчаево имат очакване новият кмет да се погрижи да има детска площадка, на която да играят децата им. Възрастните пък споделят, че познават и Гергин Георгиев, и цялото му семейство, и се радват за неговата победа, защото по думите им е младо и учено момче.

Група ученици, запитани какво искат от младия си нов кмет, в кръга на шегата посочиха, че желанието им е училището да се превърне в дискотека.

Самият Гергин Георгиев разказва, че като дете още е искал да стане политик. По думите му неговите съученици са искали да бъдат полицаи, балерини, певици, космонавти, докато неговата мечта е била да стане президент.

Една от първите му задачи като кмет ще е да осигури окрепването на църквата „Св. Георги Победоносец“ в Мърчаево. Това е единственият храм, за който не е имало финансиране за ремонт след земетресението в Пернишко. 

ВМРО пожелава успех в работата на Гергин Георгиев. От ръководството на партията изразяват увереност, че той има желанието, амбициите и силите да се справи с кметските задачи, като поставя на първо място интересите на мърчаевци.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *