Моралният победител в Пловдив е Славчо Атанасов

Моралният победител в Пловдив е Славчо Атанасов

05 ноември 2015  |   0 коментара

В ефира на ТВ 7 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира отминалите избори за местна власт.

По думите му, където партията е подкрепила кандидатите на ГЕРБ е било, защото те са се доказали като добри кметове. Както и ВМРО е дала подкрепа и за кандидати по малки общини на други партии, защото е смятала, че са успешни.

Кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив Иван Тотев не е добър кмет и резултатите го показват красноречиво, каза лидерът на ВМРО. В града под тепетата Тотев спечели балотажа с минимална разлика от малко над хиляда гласа пред кандидата на Патриотичния фронт Славчо Атанасов.

Тази разлика в гласовете, според Каракачанов, идва от работници на „Чистота“, „Озеленяване“ и разни други, по думите му, свързани с общината „мургави“ пловдивчани.

Той напомни, че в Пловдив е имало и регистрация на около 2 хиляди човека по настоящ адрес още през април месец, за да могат да гласуват на местните избори.  Този път го изиграха по-хитро, защото пръснаха тези нови „жители“ на Пловдив във всичките райони на града, за да не се забелязва, каза той.

Резултатите в циганските махали са красноречиви – все в полза на кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, даде пример Каракачанов.

За хората на Пловдив моралният победител на тези избори е Славчо Атанасов, категоричен бе Каракачанов.

Остава да видим дали съдът в България е обективен и независим. Днес внасяме жалба в Административния съд с искане за повторно преброяване на гласовете от втория тур на изборите за кмет на община Пловдив, заяви лидерът на ВМРО.

ВМРО атакува кметските места в общините, където смятаме, че сме алтернатива за по-добро управление за хората, каза Красимир Каракачанов. Явно сме били прави, допълни той, защото хората подкрепиха ВМРО и добрият резултат за нашите кандидати в Русе, Враца, Велико Търново, София го показва, изброи той.

Имаме добри резултати на местата, които в годините нашите хора се утвърдиха като обществен фактор. В Русе ВМРО е втората политическа сила след ГЕРБ, минахме БСП, заяви Каракачанов. Във Враца и Търново ВМРО е трета политическа сила по резултат от местните избори, а в София – четвърта.

Това показва едно – в политиката трябва да има постоянство, изграждане на кадри и хората по места да си вършат работата, такъв извод направи председателят на ВМРО.

Той обаче беше скептичен какво следва оттук нататък, след отминаването на местния вот. Да не би цялата тази „игра“ избори и натягане на управляващите да спечелят на всяка цена не е било всъщност за усвояване на европари. Нека следим сега към кои общини ще потече финансиране по европроекти, предупреди Каракачанов. Също трябва да се следи и кои са фирмите, с които ще работят новите управници на общините и дали те не са свързани с даден политически субект.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *