Младежките организации на ВМРО от северозапада със силно присъствие в националното ръководство

Младежките организации на ВМРО от северозапада със силно присъствие в националното ръководство

05 септември 2017  |   0 коментара

След провеждане на редовно отчетно-изборно събрание на Националния младежки комитет (НМК) на ВМРО - Българско национално движение и семинар на 02.09 – 03.09 в Мелник бе избрано ново ръководство. Председателят на младежката организация на ВМРО във Враца – Момчил Янков, бе преизбран за заместник-председател с ресор Северозападна България. Председателят на младежката структура в Монтана – Боби Георгиев, също бе преизбран за член на контролната комисия на младежкия комитет. Силното присъствие на младежи от Северозападна България на събранието се допълваше с делегати от Мездра, Роман, Лом и Кнежа, водени от народния представител Красимир Богданов.

След събранието стотиците симпатизанти на ВМРО от България и Македония по традиция се отправиха на пешеходен поход към местността над с. Сугарево до параклиса „Свети Пророк Илия“, където се поклониха пред паметта и делото на Тодор Александров. Слово за „некоронования крал на македонските българи“ изнесе председателят на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В честването участваха всички народни представители от ВМРО, наши сънародници от Македония, Западните покрайнини, представители на МПО в САЩ, на ВМРО – Народна партия от Македония и на унгарската партия Йоббик.

Традиционно, повече от 30 млади членове, постъпили в организацията, положиха клетва за вярност и служба в полза на съотечествениците си. С три изстрела в небето в чест на България, ВМРО и Тодор Александров завърши ежегодната церемония по случай 93 години от убийството на великия българин, но споменът за делата му остава завинаги.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *