Младежи от ВМРО садиха дръвчета в Дъбене

Младежи от ВМРО садиха дръвчета в Дъбене

16 март 2016  |   0 коментара

По идея на младежите от ВМРО в с. Дъбене, община Карлово, и със съдействието на кмета Вълко Шойлеков бяха посадени над 80 дръвчета в селото. Акцията им е част от начинанието на патриотичната организация „Зеленото е родолюбие“.

Патриотите засадиха дъб, липа и туя в зелената площ, успоредно на главната улица в селото. Разсадъчният материал е осигурен от Златко Кличев. Местният фермер Тодор Делев пък съдействал с необходимата техника.

Според местните хора преди територията на селото е била дъбова гора. От там дошла и идеята на младите патриоти, които срещнали разбиране и съдействие от страна на кмета и на съселяните си.

Благородната инициатива е доказателство, че хора от различни възрасти и политически убеждения могат да се обединяват в полза на общото благо.

Преди седмица същите младежи издигнаха своеобразна пирамида обградена с пейки на могилата „Конник“, на върха на която поставиха българския трибагреник. Очакванията им са мястото да се превърне в любима дестинация за разходки, защото разкрива красиви гледки във всички посоки на розовата долина.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *