Младежи от ВМРО протестираха пред посолството на Франция в подкрепа на превозвачите

Младежи от ВМРО протестираха пред посолството на Франция в подкрепа на превозвачите

10 януари 2019  |   0 коментара

Младежи от структурата на ВМРО се събраха тази сутрин на протест пред посолството на Франция в София, в знак на подкрепа към българските превозвачи.

Младежите залепиха протестни плакати пред и на самото посолство.

Солидарни сме с протеста на превозвачите в Брюксел, който се осъществява със съдействието на Ангел Джамбазки, казаха организаторите на протеста пред посолството.

Те са категорични, че българският интерес трябва да бъде защитен и изразяват надежда Пакетът „Макрон“ да бъде спрян.

Здравият разум трябва да надделее, ако изобщо има бъдеще на този европейски проект. Евентуалното приемане на този пакет ще покаже ясно и категорично дали има място за българския и като цяло източноевропейския бизнес на европейския пазар, се казва в позиция на Младежката организация на ВМРО във Фейсбук страницата им. 

Пред камерата на БНТ Константин Стаев, член на младежката организация на ВМРО, сподели, че идеята на протеста пред посолството на Франция в София, е в знак на подкрепа към българските превозвачи, които днес протестират в Брюксел срещу предложенията за промени в транспортния бранш, предложени от френския президент Еманюел Макрон.

По БТВ за „Тази сутрин“ Христо Иванов посочи, че мярката се опитва да „открадне” бизнес, който носи 17% от БВП. Той попита и какъв сигнал се отправя към страните от Западните Балкани, които искаме да се присъединят към ЕС.

Припомняме, че на 4 януари се проведе среща, организирана по инициатива на браншовите сдружения в транспорта, във връзка с международния протест в Брюксел. На нея стана ясно, че вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепя справедливия протест, а евродепутатът Ангел Джамбазки е изпълнил дадените обещания към бранша за помощ по организацията на протеста в Брюксел. Той предупреди също, че нова емигрантска вълна ще се отприщи от България, ако влезе в сила спорният пакет „Макрон“. У нас близо 150 хил. семейства ще бъдат пряко засегнати, ако промените влязат в сила, или общо около 450 хил. души, изчисли Джамбазки.

Повече за протестната акция на младежите от ВМРО вижте във видеорепортажа на „България 24“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *