Младежи от ВМРО – Плевен почистиха паметника на жертвите на комунизма

Младежи от ВМРО – Плевен почистиха паметника на жертвите на комунизма

15 август 2016  |   0 коментара

Активисти на младежка организация „Парашкев Цветков“ към ВМРО – Плевен организираха акция по почистването на паметника на невинните жертви, избити от комунистическата власт след 9 септември 1944 г. Младежите почистиха около мемориала, намиращ се на площад „Иван Миндиликов“, подмениха старите и окъсани некролози и повториха буквите на паметника със златен бронз.

Лично според мен, жертвите на комунистическия режим са забравени, както е забравен и техният паметник в нашия град, сподели председателят на младежите от ВМРО в Плевен Мартин Вътев. Той припомни, че Плевен е дал свидни жертви по време на комунистическия режим и плевенчани не бива да забравят за тези хора.

Вътев обясни, че това не е първата подобна инициатива на организацията в града. През април миналата година стартирахме акция под мотото „Чиста памет“, в рамките на която почистихме няколко други забравени паметници в града – този на Костаки Хаджипакев, плочата на мястото, на което е било девическото училище на Анастасия Димитрова, както и надгробните паметници на двама свещеници и този на един от най-големите плевенски благодетели – Димитър Константинов, които се намират до храм „Свети Николай“.

Младият патриот разкри, че предстои членовете на младежката организация на ВМРО в Плевен да се включат и в националната инициатива на воеводите „Зеленото е родолюбие“. Акцент в нея е поддържането на паркове и градинки, както и тяхното озеленяване.

снимка: http://plevenzapleven.bg

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *