Младежите от София скочиха срещу филм за нетрадиционната сексуална ориентация

Младежите от София скочиха срещу филм за нетрадиционната сексуална ориентация

13 март 2019  |   0 коментара

Във връзка с документалния филм на Дени Паро „Да се разкриеш“, младежката организация на ВМРО в София написа писмо до директора и продуцент на „София филм фест“ - Стефан Китанов, както и до изпълнителната директорка - Мира Сталева. 

Ето и пълния текст на писмото:

Уважаеми господин Китанов,

Уважаема госпожо Сталева,

С неохота и недоумение разбрахме, че в програмата на тазгодишния международен филмов фестивал „София филм фест“ е включен противоречивият филм – „Да се разкриеш“. Филмът, който всъщност е сбор от клипове на индивиди с нетрадиционна сексуална ориентация, разказващи за своето героично снемане на булото около сексуалните им предпочитания, по-скоро всява смут и подозрителност сред обществото.

Сигурно си спомняте, че през месец декември много училища в страната бяха залети от листовки, визуализиращи „хомосексуалната любов“. Тази епистоларна, подплатена с картинки пропаганда на обществено отречени ценности, не подмина и Софийския университет. Миналата седмица на изложение на студентските клубове активисти на ЛГБТИ Центъра открито рекламираха идеите и позициите му. 

Оттук следват и въпросите – поема ли „София филм фест“ активната роля на популяризатор и агитатор на нетрадиционната сексуална ориентация у нас? „София филм фест“ да не би да се превръща в един от основните промоутъри на организиращия се всяка година гей парад с филма „Да се разкриеш“ и не по-малко притеснителния откъм съдържание и сюжет филм „Полиленд“?

Ние категорично се противопоставяме на подобен вид обществено нетрадиционна идеология и пропаганда, и настояваме въпросният филм „Да се разкриеш“ да бъде свален от програмата на международния филмов фестивал „София филм фест“!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *