Младежите от ВМРО – София помогнаха на българка от Босилеградско

Младежите от ВМРО – София помогнаха на българка от Босилеградско

22 март 2014  |   0 коментара

С милосърдно дарение младежката организация на ВМРО – София върна усмивката на лицето на възрастна жена от Босилеградско, изпаднала в беда и изоставена от децата си. В съвместна акция с КИЦ „Босилеград“ младежите от София успяха да дарят на баба Стания Серафимова от село Дукат дрехи, домакински уреди и хранителни продукти.

Възрастната жена живее в голяма мизерия, откакто преди повече от година старата ѝ къща рухнала и тя по принуда заживяла във фургон. Известно време, преди кметът на Босилеград да осигури фургона за жената под натиска на КИЦ, баба Стания живяла сред развалините на родния си дом.

Научавайки за трагедията на възрастната жена, от МО – София реагираха бързо и проведоха кампания в помощ на старицата. Младежите събраха пари и дрехи, които да ѝ дарят. Към благородната инициатива се включи и Националната женска организация на ВМРО. НЖО също дари пари и осигури домакински уреди за бедстващата вдовица, чиито деца не се сещат за нея в трудните ѝ дни.

В края на 2013 г. младежите от софийската структура на ВМРО посетиха и семейство от района на Ямбол, което също бе в затруднено положение. Те направиха дарение, състоящо се в хранителни продукти от първа необходимост. 

Галерия от инициативата можете да видите тук

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *