Младежите от ВМРО - София дариха помагало за Кирчево

Младежите от ВМРО - София дариха помагало за Кирчево

11 май 2014  |   0 коментара

По повод деня на Светите братя Кирил и Методий, който по стар стил се пада на 11 май, представители на младежката организация на ВМРО в София се разходиха до китното село Кирчево. Там те се срещнаха с директорката на местното училище и направиха подарък за децата - помагалото по история издадено от Организацията.

Кирчево е село в северна България. То се намира в община Угърчин, област Ловеч. Сравнително малкото село има чудесно училище, което младежите разгледаха благодарение на директорката госпожа Крайнинска.

Директорката разказа, че в училището учат 150 деца. Някои от тях присъстваха на срещата с гостите от София и се похвалиха с етнографския кът, който са направили като музейна експозиция. В този кът учениците събират и подреждат предмети и носии от този край. Чудесната база на училището е изпълнена със знамена, патриотични картини и надписи.

Младежката организация подари на преподавателя по история г-н Дишев набор от исторически книги за Македония и ВМРО. Учителят получи и множество лепенки с образи на известни възрожденци.

Дишев оцени по достойнство помагалото по история и заяви, че няма търпение в първия учебен ден през седмицата да го покаже на учениците си.

Децата имат и  кръжок по танци, а членовете на младежката организация получиха покана да присъстват на празника на училището на 1 юни, на който ще могат да се насладят на техните изпълнения.

Чудесно е да видиш български учители, които се сплотяват в името на българските деца. Преподаватели, които с желанието, с която работят, обединяват учениците за каузата на патриотичното. Дано повече училища вземат пример от това в Кирчево и да учат децата на родолюбие, труд и вяра. Поклон пред такива патриоти. Такъв беше коментарът на младежите, взели участие в акцията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *