Младежите от ВМРО: Никола Груевски е престъпник и трябва да излежи присъдата си!

Младежите от ВМРО: Никола Груевски е престъпник и трябва да излежи присъдата си!

16 ноември 2018  |   0 коментара

Националният младежки комитет на ВМРО - Българско национално движение излезе с декларация по повод бягството на бившия премиер на Република Македония - Никола Груевски.

Ето и текста на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Централното ръководство на Националния младежки комитет на ВМРО – Българско национално движение 

Никола Груевски е престъпник и трябва да излежи присъдата си!

Ние от Национален младежки комитет на ВМРО – Българско национално движение изразяваме категоричната си позиция, че бившият премиер на Република Македония Никола Груевски трябва да бъде екстрадиран обратно в родината си, където да излежи присъдата по делото „Танк“ и да бъде съден и за другите престъпления, извършени по време на неговото управление.        

Бягството на г-н Груевски по оста Скопие – Белград – Будапеща ни изненада. Смятахме, че ще стигне доста по-далеч в посока североизток. Въпреки това, в годините ние наблюдавахме добрите отношения между властите в Белград и Будапеща и разбираме избора му. Все пак ВМРО – ДПМНЕ и ФИДЕС са част от европейското семейство на Европейската народна партия. Това е и причината г-н Орбан да приеме Груевски на своя територия.

 Обръщаме се към г-н Орбан, правителството на ФИДЕС и целия унгарски народ. Винаги сме се възхищавали от силата и храбростта на унгарския народ, когато е търсел справедливост. Така е било през 1956 година, когато въстанахте срещу съветската тирания, така е и днес, когато се противопоставяте на диктата на либералите от Брюксел. Тази битка е наша и е обща, трябва да я водим заедно.

Разчитаме, че като наши съюзници и приятели, ще вземете правилно решение и ще екстрадирате г-н Груевски, за да получи заслуженото за престъпленията си. Не забравяйте, че той продължи една линия създадена в Съветския съюз и наложена на Балканите от болшевиките – линията на македонизма.

Господин Орбан, застанете отново на страната на справедливостта и върнете престъпника в ръцете на властите в Република Македония. Нека гражданите на Македония получат възмездие за стореното от бившия им премиер.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *