Михов: Няма да има управленска война между ГЕРБ и Патриотите

12 май 2017  |   0 коментара

ГЕРБ и Обединените патриоти са на различни позиции за мажоритарния вот, но това не поставя в опасност коалицията.  Тезата на патриотите е, че този вид гласуване ще задълбочи проблемите в обществото.

Управленска война между ГЕРБ и Обединените патриоти заради мажоритарния вот няма да избухне, категорични са патриотите. Въпреки това двете политически сили, макар и в коалиция, имат различни гледни точки относно въвеждането на мажоритарна избирателна система.

ГЕРБ имаха позиция, спазват я и действат в тази посока. Те имат определени аргументи, срещу тях ние противопоставяме нашите аргументи, обясни в „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от ВМРО в групата на Обединени патриоти.

Аргументите на патриотите обаче са по-силни и дори се споделят от други партии и анализатори, добави той.

Тази система не лекува, а задълбочава проблемите в обществото, които най-общо се изразяват в голямата пропаст, която съществува между избирателите и избраниците, посочи Михов.

Всички тези мажоритарни избори в последните 20 години за местна власт в 99% от случаите са спечелени от представители, зад които стоят силни и с влияние политически партии или коалиции, продължи депутатът.

Според него риск от външно влияние върху партиите ще да има и при евентуално друго изпълнение на въпрос от референдума, а именно - субсидирането на партиите. Патриотът категорично се обяви против това да няма обществено финансиране на политическите сили чрез държавния бюджет.

Връщането на казармата, което предложи новоизбраният министър на отбраната Красимир Каракачанов, не е окончателно решение, съобщи още Михов, но несъмнено влиза в приоритетните за Обединените патриоти сфери.

В Конституцията е ясно записано, че защитата на отечеството е въпрос на чест и дълг за всеки български гражданин. Подготовката му да осъществи своя дълг, трябва да бъде уредена със закон. Само че днес държавата не осигурява възможности българските граждани да се подготвят да изпълнят своя дълг, заяви Милен Михов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *