Михов: Не отстъпихме и няма да отстъпим от искането за увеличаване на пенсиите

Михов: Не отстъпихме и няма да отстъпим от искането за увеличаване на пенсиите

26 февруари 2017  |   0 коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки покани пенсионерска певческа група на тържествата в Брюксел за 24 май

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, доц. Милен Михов и Кирил Кирилов, кандидати за народни представители от листата на Обединени патриоти, се срещнаха с възрастните хора от пенсионерски клуб „Янтра 96“ в село Писарево.

Евродепутатът Ангел Джамбазки и кандидатите за народни представители бяха посрещнати от възрастните хора в Писарево по стар български обичай

Ангел Джамбазки разказа за своята работа в Европейския парламент. Той е единственият български евродепутат, който влезе в първата десятка на евродепутатите. Джамбазки обясни, че класацията се изготвя на базата на работа, изказвания, участие в комисиите и т.н. Изключително престижно е българин да влезе в първите десет, въпреки че страната ни има съвсем малка група в Европарламента в сравнение с останалите членки.

Доц. Милен Михов разказа за работата си в Народното събрание, свързана с участието му в комисиите по образование и по отбрана.

Обединените патриоти и ВМРО от повече от две години заявяваме необходимостта от активна политика по доходите и пенсиите. Ние не отстъпихме от искането за увеличаване на пенсиите, дори когато това бе поставено като условие за влизане в правителството.  Смятаме, че финансовите възможности на страната позволяват актуализиране на пенсиите на всички пенсионери и вдигане на минималната пенсия до прага на бедността, който за тази година вече е 314 лв., подчерта доц. Михов.

В деня, в който ГЕРБ отказаха да приемат нашите условия, правителството взе решение за изхарчването на приблизително над 2 млрд. лева, припомни той.

Засегнати бяха и въпроси, свързани с необходимостта от балансирана външна политика и добри отношения с Русия.

Домакините повдигнаха и въпроси за новините на турски език по БНТ, финансирането на дейността на пенсионерските клубове, състоянието на пенсионерския клуб селото.

Кирил Кирилов пое ангажимент да работи за отпускане на средства от Община Горна Оряховица за ремонт на клуба.

Певческата група в Писарево

Гостите бяха поздравени с изпълнения на певческата група и гайдаря Петър Георгиев.

Ангел Джамбазки от своя страна ги покани да се включат в тържествата по повод 24 май в Европейския парламент в Брюксел.

Двамата с Милен Михов дариха и 200 лв. на клуба.

Посрещане в Стражица

Малко по-късно Джамбазки и Михов присъстваха на тържество на клуба на пенсионера „Златна есен“ в Стражица, посветено на българските традиции и обичаи. Възрастните хора представиха ритуали за заговезни, фолклорни изпълнения, традиционни игри. Самодейци изпълниха драматизация по народни приказки.

С възрастните хора в Стражица

Евродепутатът А. Джамбазки и водачът на листата на Обединени патриоти доц. Милен Михов направиха дарение за клуба и поискаха прошка „Ако грешно сме стъпили или грешно казали нещо“. Накрая и двамата играха хоро заедно с възрастните от клуб „Златна есен“.

 

С хората от клуб на пенсионера „Янтра 96“

 

Хоро

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *