Михов възвърна достолепния вид на паметника на Майка България

Михов възвърна достолепния вид на паметника на Майка България

22 март 2017  |   0 коментара

Доц. Милен Михов и негови съмишленици възстановиха счупените щикове на паметника Майка България във Велико Търново.

Водачът на търновската листа на „Обединените патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и заместник-председател на ВМРО-БНД доц. Милен Михов заедно със свои приятели и съмишленици постави трите щика на паметника Майка България в центъра на Велико Търново, за да може той да посрещне с естествената си визия днешния празник на старата столица.

Доц. Милен Михов разказа, че по време на честванията на 3 март забелязва два счупени щика на статуите, посветени на Сръбско-българската война от 1885 г. и Балканските войни от 1912-1913 г. и един изкривен от Руско-турската война. За да възстановят щетите нанесени от вандали, Патриотите използват помощта на опитни реставратори, консерватори и експерти по старинни оръжия.

Михов заяви, че трябва да се борим с вандалските прояви, с безродието, с отчуждението и сподели, че това не е само задача на училището, но на всички българи.

Без възпитание в родолюбие не може да имаме съгласие и социална и национална солидарност. Без тези елементи обществото е обречено на разпад, на деструкция, каза заместник-председателят на ВМРО.

Що се отнася до армията, тези статуи пред нас са символ не само на армията, но и на народа, защото всички тези мъже, които са свързани с армията, са част от народа. Затова ние смятаме, че възстановяването на наборната армия е единственият възможен инструмент да се постигне съчетание между държавата и народа, защото чрез армията се осъществява точно тази връзка народ-държава, заяви Милен Михов.

Той е категоричен, че следващият парламент може да въведе наборната служба, която според негови думи в никакъв случай не може да се възприема като алтернатива на професионалната армия.

Тя просто е широката основа на пирамидата, която трябва да изгражда професионалната армия, да се изгражда способен резерв, да се създаде основа за добри войници, за офицери, които да израснат именно след преминаването в родната казарма, каза още доц. Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *