Михаил Петров: Съветниците в СОС трябва да загърбят партийния интерес в името на столицата

Михаил Петров: Съветниците в СОС трябва да загърбят партийния интерес в името на столицата

05 ноември 2019  |   0 коментара

Отговорността е лична и всеки трябва да носи отговорност от решенията, които взима в общинския съвет. В СОС гласуват личностите, а не партията. Естествено трябва да се търси баланса между интереса на политическата сила, която ни е излъчила и съответното решение. Няма как да изпаднем в крайност, че трябва да пренебрегваме партийната линия, или пък да следваме само нея.

Това каза в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа общинският съветник в СОС и председател на Национален младежки комитет на ВМРО адв. Михаил Петров.

Сегашният общински съвет не е толкова шарен. Може би трябва да вземем пример от нашите представители в Европейския парламент. Какво правят те – макар и всеки един да е излъчен от различна политическа партия, те имат съвети, на които обсъждат предстоящите гласувания, за да вземат едно решение, което да е благоприятно за България. Не просто такова, което е продиктувано от политическата им група, а такова, което да е в полза на България. Това е показно как трябва да загърбиш партийния си интерес в името на едно по-добро решение за страната ни. Смятам, че и СОС трябва да се съсредоточи в такива действия, които да са в полза на гражданите, заяви адв. Петров.

Политиките, върху които ще се съсредоточи ВМРО в новия общински съвет са свързани с традиционни за нас действия, например – държим на реда и сигурността в столицата, както и да бъдат поставени камери за видеонаблюдение на рисковите места. Друга тема е транспорта и то в северните квартали. Една по-нетрадиционна политика за нас ще е свързана с политиките към младите хора. Аз, като представител на младежите, ще държа много за приемането на Наредбата за стимулиране на отговорната раждаемост. Тази  наредба беше написана преди година от мен и мои колеги и нейната цел е финансова еднократна подкрепа на семейства, в които се ражда дете, но от нея ще могат да се възползват само родители с минимум средно образование. При повишаване степента на образование ще се повишава и финансовата подкрепа. Това цели да стимулира раждането на второ и трето дете, тъй като еднократната сума нараства при последващи деца, категоричен бе общинският съветник.

В заключение адв. Михаил Петров заяви, че е станал общински съветник, за да е общественополезен, а не да разпределя позиции.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *