Министърът на отбраната погна „Атака“ за военните имоти: Налагате една лъжа, като Вашия кумир Сталин

05 март 2020  |   0 коментара

Въобще не сте в час за какво задавате въпрос. Търсите евтин политически дивидент. Ако 15 години не знаете какво е имот с отпаднала необходимост, явно българският данъкоплатец 15 години Ви е плащал заплата безсмислено.

Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори на въпрос на ПП „Атака“ за продажбата на военни имоти, цитиран от Новини.бг. Каракачанов е на изслушване днес в парламента.

В Министерството на отбраната се оформя значителен брой имоти, които са закрити и не се използват. Тези имоти са подблокови пространства и бивши казарми. Процедурата се извършва по Закона за държавната собственост. След решението на МС се утвърждават актове за частна собственост и се одобряват от областните управители. В Министерството на отбраната тези имоти се продават с наддаване.Търговете и вече продадените имоти са на сайта на МО, каза още той.

Началната тръжна цена не може да бъде по-ниска от данъчната оценка с увеличение 10 на 100, разкри Каракачанов. 

Понеже говорите за „апетитни“ имоти, острови и полуострови, явно се бъркате с полуостров Крим или Чукотка, отговори вицепремиерът на „Атака“.

За периода от 2009 г. са продадени 196 броя военни имоти. Откакто съм министър, са продадени общо 16 имота, а през 2017 10 сгради, които бяха решени от предишното правителство. Няма свръх продажба на имоти. По мое време са продадени най-малко имоти, категоричен бе министърът на отбраната. 

Нито един от имотите, които Вие описахте по Черноморието, не е продаден. Моята политика е не да продаваме, а да съхраняваме имоти. Охраната на тези сгради се поема от МО. Над 3000 военнослужещи са без жилище, искам да се изградят такива в площите на военните имоти. Държавата плаща наеми за нашите войници, разкри Каракачанов. 

Министърът на отбраната разкри още, че за 2017, 2018, 2019 година за охрана на имотите с отпаднала необходимост за изразходени над 51 милиона лева.

Налагате една лъжа, като вашия кумир Сталин. Питам Ви къде сме продали острови и полуострови, попита вицепремиерът. 

Вижте във видеото отговора на министъра на отбраната Красимир Каракачанов >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *