Милошев с коментар за т.нар поправка „Каракачанов“ в Наказателния кодекс

Милошев с коментар за т.нар поправка „Каракачанов“ в Наказателния кодекс

13 март 2018  |   0 коментара

Да не трябва да търсите отвертка, ако ви нападнат с отвертка, отбеляза политологът Любомир Милошев

От ВМРО имаме стара позиция по темата за неизбежна отбрана, свързана с това да бъде разширен Институтът по неизбежна отбрана. Предложението ни е да може човек да има възможност да защити най-ценното, което има, посочи Любомир Милошев от ВМРО пред България ОН ЕР.

Предложението на Обединени патриоти, добило медийна популярност като поправката „Каракачанов“, за промени в Наказателния кодекс дойде след случая в Пловдив, при който д-р Иван Димитров застреля влезлия в гаража му Жоро Джевизов - Плъха.

Милошев обясни в предаването „Денят ОН ЕР“, че Патриотите държат човек да има правото да се защити в момента, в който някой влезе в неговата собственост. И уточни - ако Ви нападне с нож, да не търсите нож, а ако Ви нападне с отвертка - да не трябва да търсите отвертка.

Мащабите на тази форма на битова престъпност отдавна преминаха рамките на нормалното. Има хора, които ежедневно живеят с този страх, отбеляза Любомир Милошев.

Той допълни, че ВМРО стои и зад идеята за либерализиране на режима по придобиване на оръжие с цел защита на собствеността и личната сигурност, което не е внесено като законодателно предложение. Очаква се първо по него да се проведе широк обществен дебат.

Относно предложението на военния министър Красимир Каракачанов под някаква форма да бъдат възстановени Строителни войски, Милошев подчерта, че има спекулации, че това са отживелици. 

Не става въпрос за възстановяване на ГУСВ в онези рамки преди. Има хора, които нямат основно образование и не могат по никакъв начин да се класират на пазара на труда. Тук става най-вече въпрос за възпитание и тези хора да придобият някакви трудови навици и да търсят работа, защото има хора, които са трайно дезинтегрирани и те трябва да бъдат приобщени, обясни той.

Човек на 35 години със 7 клас и без никакви трудови навици ще му е много по-лесно да грабне нож в ръка и да си открадне, даде пример представителят на ВМРО. Той похвали в тази връзка усилията на МОН за връщане на децата в образователната система, защото нещата са свързани.

Любомир Милошев коментира и визитата на българския министър-председател Бойко Борисов в Скопие и отдаването на почит на загиналите македонски евреи.

Прекрасен акт в тона на добросъседството и това, което двете държави поеха една към друга като ангажимент. България като държава, която е спасила евреите – поданици на Царство България в онези години, бе редно българският министър-председател да присъства в Скопие при отдаването на почит, посочи политологът.

Той е категоричен, че няма защо да се търси извинение от страна на България и да ни се вменява вина. В онези години българската държава е имала само гражданска администрация, но регионите на Македония и Тракия са били под военна юрисдикция на тогавашната нацистка Германия, обясни накратко той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *