Милен Михов: Трябва да има някаква реформа в НСО

Милен Михов: Трябва да има някаква реформа в НСО

19 декември 2019  |   0 коментара

Годината  била трудна, но успешна за партията

Ясно е, че с по-високите наказания при насилие над медици няма да се реши проблема, но това е една от стъпките. Ако към това се прибави работата на органите на реда, ако се приложи работата на съда и органите на прокуратурата, това ще бъде отговор на очакванията на нашите лекари по подобаващ начин, заяви заместник-председателят на ВМРО и народен представител от Обединени патриоти доц. Милен Михов в ефира на България ОН ЕР по повод внесените предложения за промяна на Наказателния кодекс.

Промените предвиждат минималните прагове за наказания да се вдигнат с една степен нагоре. За лека става минимум 2 години, за средна минимум 5, а за тежка минимум 7 години затвор.

Когато веднъж се действа законно, това има дисциплиниращ ефект, категоричен беше доц. Михов.

Относно казуса с НСО, той смята, че определено трябва да има някаква реформа. 

Трябва да има дебат по въпроса къде се намира НСО, кой я ръководи, какви са отношенията с останалите служби. Възможно е да бъде пренаписан този списък на охраняемите, но това е задължение на първите хора в държавата. Тук трябва да се води експертен, не политически дебат, каза Михов.

Според него 2019 година е била продължителна за ВМРО. Трудна, но успешна година с два пъти успешно проведени избори.

Най-важното е, че опитът да бъде провалена идеята за обединение на патриотичните сили под формата на „Обединени патриоти“ беше осуетена, отбеляза Михов.

По темата за политиката провеждана от министър Каракачанов Михов заяви, че в последните 30 години не е имало период, в който разходите за заплати за социални дейности на хората под пагон да са били увеличавани три години подред. 

За тази година напусналите, спрямо постъпилите са в отношение 20% плюс. Разликата е 20% в полза на тези, които постъпват в армията, допълни той.

Според него македонският език е една книжовна форма, основана на западни български говори. 

Политическият проблем е, че в последните месеци Заев се оттегля от договора за добросъседство в очевадни направления. Това е тревожна тенденция, заяви Михов.

И допълни, че без приятелство с България, Македония няма перспектива за европейско членство.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *