Милен Михов с питане в НС за нападенията над екипи на Спешна помощ

07 февруари 2019  |   0 коментара

Народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов отправи от трибуната на парламента питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно зачестилите нападения над екипи на Спешна помощ.

Доц. Милен Михов е депутат от Великотърновски регион и преди дни по време на своя приемна в гр. Горна Оряховица се срещна със служители на Спешна помощ, които са потърпевши от нападения по време на изпълнение на служебните им задължения. Екипът е станал обект на поредното нападение от недоволен пациент. В разговора са били поставени въпроси как да се осигури физическата защита на екипите, но и как да се пресече практиката спешната помощ да се използва за заобикаляне на закона като лесен достъп до безплатно здравеопазване от неосигурени пациенти и като бърза консултация за неспешни случаи.

Народният представител се ангажира да постави въпроса пред здравния министър и да лобира за по-сериозни мерки за охрана в спешните центрове и въобще за по-задълбочена политика спрямо Спешната помощ.

Вижте във видеото питането на депутата Милен Михов и отговора на министъра на здравеопазването >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *