Милен Михов откри изложбата „Мост между културите“ във Велико Търново

Милен Михов откри изложбата „Мост между културите“ във Велико Търново

19 март 2019  |   0 коментара

Народният представител от ВМРО доц. д-р Милен Михов откри във Велико Търново изложба „Мост между културите“. Експозицията показва отделни знакови моменти, емоции, преживявания на 18 младежи от България и Холандия.

Изложбата започва от проект, реализиран в Стара Загора, но при представянето ѝ в Народното събрание, депутатът от Велико Търново Милен Михов е приел покана да я открие в старата столица. Михов разкри, че е щастлив от това обстоятелство, защото самият той е родом от Стара Загора, това е градът на неговото детство.

Истинско удоволствие е да бъда тук, каза при откриването доц. Михов. Той похвали превъзходните фотографии и отбеляза, че са дело на добра работа и висок професионализъм.

Изложбата реализира мисълта на Кольо Фичето, използвана като мото, че не трябва да се градят стени, а мостове, защото стените разделят, а мостовете свързват.

И колкото и да ни се струва света различен и пространството необятно и разделящо хората, толкова това пространство и този свят са нещото, което свързва и обединява хората. И най-ценното в този динамичен и бързо променящ се свят е въпросът за връзката, за моста, за общуването между хората, между културите, между индивидуалностите, акцентира доц. Михов.

Тези прекрасни фотографии дават послание не само към младите, но и към всички хора - да погледнем другия, да погледнем другото, да видим и да открием тази индивидуалност и неповторимост, допълни за финал народният представител.

Това е третото издание на междукултурния проект, който е за деца и включва 22 пана с фотографите на Калина и Борис Борисови от Стара Загора, които са запечатали на снимки истински истории за приятелство, приемане, уважение, опит да станеш по-добър човек.

До празника на града – 22 март, експозицията може да бъде разгледана в изложбени зали „Рафаел Михайлов“, след което тази възможност ще имат русенци, след тях е ред на европейската столица на културата - Пловдив, следват Белица и през есента – ООН Женева.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *