Милен Михов: Наборната военна служба няма да замести професионалната армия

14 юли 2016  |   0 коментара

България трябва да има една високопрофесионална, високотехнологична и високобоеспособна армия. Този път на развитие на въоръжените ни сили не противоречи на идеята за задължителна наборна служба от 6 месеца, обясни в предаването „Темите“ на телевизия "Европа" доц. Милен Михов - депутат от парламентарната група на Патриотичния фронт и заместник-председател на ВМРО. Член е на комисията по отбрана в 43-ото Народно събрание.

Ние смятаме, че е назрял моментът за коригиране на сега действащия военен модел, а и съществуващите реалности в средата за сигурност го налагат, коментира депутатът.

Съществуват доста модели на наборна военна служба. Такива има в Австрия, Норвегия, Швеция и други държави в Европа, където задължителната казарма е под 1 година. Законът, който внесохме в парламента, няма да премахне сега действащия военен модел, ние искаме да го развием и усъвършенстваме. Това ще е една кардинална промяна във военната политика на държавата и ние разчитаме на сериозен дебат по темата, каза още Милен Михов.

Проследете целия разговор с него във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *