Милен Михов: Депутатите от ВМРО подкрепят договора за Ф-16

Милен Михов: Депутатите от ВМРО подкрепят договора за Ф-16

19 юли 2019  |   0 коментара

Сделката за самолетите Ф-16 се подкрепя от народните представители от ВМРО не защото министъра на отбраната и министерството на отбраната са си свършили добре работата, а защото този междудържавен договор дава отговор на много важни въпроси. Дава отговор на – необходимо ли е да имаме военновъздушни сили, силна армия, закупуване на стар или нов самолет. Отговорите за обществото са съобразени и с времето, в което живеем, и са еднозначни – да, имаме нужда съвременна военновъздушни сили и модерен, надежден, многоцелеви самолет за нашите ВВС.

Това заяви в ефира на ТВ Европа заместник-председателят на ВМРО, депутат, член на парламентарната комисия по отбрана доц. д-р Милен Михов.

Той обясни, че с ратифицирането на договора САЩ гарантира за следващите 30 години изпълнението му и поддръжката на експлоатация на този самолет Ф-16 блок 70.

Военните специалисти казват, че разходите за едно въоръжение се разделят условно на две – разходи за придобиване и разходи за поддръжка през целия жизнен цикъл. Това съотношение е 30 към 70% - т.е. сумата за закупуването представлява 30% от цялата сума за експлоатацията на военното съоръжение, разкри доц. Михов.

Депутатът е категоричен, че без значение какъв самолет се придобива и коя страна ще го доставя, отговорността за модернизацията на родната инфраструктура е наше задължение.

Придобиването на боен самолет за българската бойна авиация няма да забави останали модернизационни проекти, които текат в армията, посочи още Михов.

Целия разговор проселeдете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *