Милен Михов: Бюджет 2019 ще стабилизира българските въоръжени сили

07 декември 2018  |   0 коментара

Бюджет 2019 е поредният бюджет, който ще стабилизира българските въоръжени сили и ще даде шанс за осъществяване на приоритетите в сектора.

Това коментира за Национална телевизия „България 24“ народният представител от ВМРО и член на парламентарната комисия по отбрана доц.д-р Милен Михов.

Според Михов, този бюджет следва посока, заложена от правителството от миналата година – да бъдат приоритет армията и отбранителните способности на страната.

По всички оценки това е най-големият бюджет за отбрана в последните 15 години. А за втора поредна година възнагражденията на хората под пагон ще бъдат увеличени с 10%, каза депутатът.

По отношение на това какви все пак са предизвикателствата пред въоръжените сили през следващата година Михов коментира, че в бюджета липсват средства за попълване на некомплекта на ВС.

По отношение на  3-те  големи проекта – осигурени са средства, а още през ноември стана ясно, че те се движат в добър график. Надеждата е през първото полугодие на 2019-а да има вече 3 сключени договора. Най-ускорено се движи проектът за нов боен самолет за ВВС, но и другите два проекта са добре подготвени от политическото и военното ръководство, посочи Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *