Мария Цветковa: Като кмет на „Младост“ ще направя ревизия на управлението на ГЕРБ

Мария Цветковa: Като кмет на „Младост“ ще направя ревизия на управлението на ГЕРБ

30 октомври 2016  |   0 коментара

Пълна ревизия на досегашното управление на столичния район „Младост, проверка на разрешенията за строеж и осигуряване на 57 млн. лв. от Столичната община за спасяване на зелените площи в района ще са първите ми стъпки като кмет на „Младост“.

Това заяви по време на дебат в ефира на БНТ 2 кандидатът, издигнат от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, Мария Цветкова.

Първото, което ще направя като кмет на „Младост“, ще бъде пълна ревизия на досегашното управление на ГЕРБ, проверка на работата на главния архитект на района по разрешенията за строеж, разваляне на неизгодните договори за наем на общински имоти, поясни тя.

Цветкова посочи, че за разлика от опонентите ѝ, които само популистки декларират намеренията си против застрояването и за запазване на зелените площи, заедно с патриотите в Общинския съвет са направили анализ и предлагат конкретни решения на проблема. Тя заяви, че са необходими 57 млн. лева за отчуждаване на терени за озеленяване в „Младост“, което ще гарантира зеленината в 117 декара на територията на района.

Всички кандидати говорят, че се борят за зелените площи, но това не става без пари. Трябва да е подплатено с финансови средства. В тази връзка нашият общински съветник Карлос Контрера отправи питане преди месец към заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов за предвиждането на тези 57 млн. лв. в бюджета на СО за запазване на зелените терени в „Младост“ и уви, отговор няма, допълни тя.

Много места в междублоковите пространства се подготвят за застрояване, което е недопустимо. Ние ще се борим за връщането на човешкия облик и на националния дух в „Младост“, тъй като в момента районът се е превърнал в град на бетонното строителство и на автомобилите, категорична бе Мария Цветкова.

Облагородяване на парковете, обособяване на градинки за разходки на домашни любимци, които да са отделени от местата за разходка на майките с децата, също са сред предложенията на патриотите, заяви Цветкова.

Като решение на проблемите с паркирането и задръстванията, кандидат-кметът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ посочи изграждането на няколко етажни подземни паркинги и на паралелен булевард на „Александър Малинов“, който да свързва Цариградско шосе с Околовръстен път.

Събаряне на незаконните цигански постройки, забрана на движението на каруци в „Младост“, които разнасят зарази и са предпоставка за ПТП, изгонване на сектата „Свидетелите на Йехова“ от района, патриотично възпитание на децата в училищата на територията на „Младост“, издигане на националното знаме и изпълнение на българския химн в началото на  учебните занятия, са част от посочените приоритети на Цветкова за управление на втория по големина район в София. 

Мария Цветкова, кандидат за кмет на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, е с № 26 в бюлетината за избор на районен кмет.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *