Мария Цветкова: Всеки депутат трябва да притежава чест, достойнство, отговорност и дълг към избирателите

11 ноември 2019  |   0 коментара

Да си народен представител е призвание и за мен наистина най-важно е това, записано и в клетвата, народният представител да работи в полза на народа. Чест, достойнство, отговорност и дълг към избирателите – това са качества, които трябва да притежава всеки един депутат и да го показва чрез своята работа.

Това заяви в ефира на ТВ Европа Мария Цветкова, народен представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“, по повод това, че преди дни положи клетва като депутат.

В последните три дни, откакто съм народен представител, ме питат има ли общо между журналистиката и политиката. Аз съм била политически репортер. Минала съм през всички сфери на журналистиката. Намирам доста допирни точки. Основно и в журналистиката, и в политиката – трябва да се търси защитата на обществения интерес, посочи тя.

През 2011 година бяха първите избори, на които участвах – за кметове и съветници. След това участвах през 2013 г. на парламентарни избори. През 2016 г. бях кандидат за кмет на столичния район „Младост“ на частичните избори. А през 2017 г. участвах в листата на Обединени патриоти като кандидат за народен представител и сега станах депутат по силата на този вот, разкри за политическото си минало Цветкова.

Мария Цветкова разказа и за интереса си към патриотичната идея, което е довело и до това да се занимава с политика. Тя е автор на множество материали по темата „Македония“, както и за български национални герои. Това са нещата, които са ѝ „на сърце“. Затова и логично е като се занимава с политика да избере патриотична формация. За отношенията в парламентарната група на Обединени патриоти между партиите НФСБ и ВМРО Цветкова заяви, че целта на двете формации е една, няма конфликти, работи се спокойно и сплотена – така, както трябва да бъде.

България трябва да бъде основен фактор за приемането или не на Република Северна Македония в ЕС.  А дали ще се случи едното или другото, зависи от политиците в Скопие, коментира Мария Цветкова по повод отлагането на датата за започване на преговори на Македония за ЕС.

Тя е категорична, че в България Македония живеят два клона на един народ. Затова е важно Македония да се съобрази с условията на България, ние не можем да правим компромис с историята си. Не бива да се допускат фалшификации в българската история, каза още Цветкова.

Вижте цялото интервю с нея във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *