Мария Цветкова: Влизам в битката за кмет на район „Младост“, защото нищо не се е променило

Мария Цветкова: Влизам в битката за кмет на район „Младост“, защото нищо не се е променило

22 октомври 2019  |   0 коментара

Влизам в битката за кмет на район „Младост“, защото нищо не се е променило. Бяха кандидат за кмет на район „Младост“ през 2016 година на частичните избори. За съжаление през последните няколко години нашият район се прочу с нашите проблеми. Напоследък ми се случва да говоря как „Младост“ се е превърнал в град на автомобилите и бетонното строителство. Тези проблеми трябва да бъдат разрешени и ние предлагаме изключително добри решения за тяхното разрешаване.

Това каза в предаването „Сутрешен блок“ по БНТ кандидатът за кмет на район „Младост“ Мария Цветкова, която може да подкрепите в интегралната бюлетина с № 34.

Един от основните проблеми на района е с паркирането. По статистика в него живеят около 110 хил. души, но най-вероятно живеят и повече, които не са регистрирани по настоящ или постоянен адрес. И този проблем с големия брой автомобили е основен. Виждаме, че колите са паркирани върху тротоарите, а майките с количките, възрастните хора, хората с увреждания – те са на пътното платно. Само по големите булеварди е решен проблемът, за сметка на малките квартални улички. Автомобилите са паркирани и в градинки – на това нещо трябва да се сложи край. Предлагаме изграждането на подземни многоетажни паркинги. Нужно е да се изградят и повече буферни паркинги на метрото. Също така много е лесно да се сложат колчета по края на тротоара, за да не се качват там колите, каза Цветкова.

Виждаме, че строежите в район „Младост“ са все повече, буквално блок до блок изниква всеки ден. Проблемът със строителството върху зелени площи може да бъде решен чрез закупуването на терени, които са зелени площи и в момента са частна собственост. По една или по друга причина, за съжаление, общинската собственост – градинки и т.н., едно време са продадени на частни лица. Това може да се реши като общината откупи тези зелени площи и собствениците бъдат обезщетени на пазарни цени, сподели кандидатът за кмет на „Младост“.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *