Майки поискаха справедливост за българче в Англия

Майки поискаха справедливост за българче в Англия

14 март 2014  |   0 коментара

Протест в защита на българско семейство, чиято внучка ще бъде дадена за осиновяване на британци, а не на родните ѝ баба и дядо, се проведе в 20 града в България.

Инициативата, организирана от сдружението „Евромайки“, бе подкрепена от „Граждански контрол“, членове на група в социалната мрежа, както и от Националната женска организация на ВМРО.

Десетки майки се събраха пред общините в 20 града в цялата страна, за да призоват институциите да излязат с позиция за случая с Меган.

Призоваваме президента, министър-председателя, външния министър и Агенция за закрила на детето да се намесят. Нека да защитят правото на Марийка и Ганчо Попови, които искат да отгледат тяхната внучка, заявиха съпричастните към проблема българки.

 „Изоставена, предадена, пожертвана. Нашите деца - това е Меган! Меган е наше дете". Плакати с този надпис издигнаха протестиращите майки в София пред сградата на Президентството.

В деня на протеста съдът в Лондон трябваше да реши дали да даде момиченцето за осиновяване на британци. На родителите на майка му Елисавета се отказва да получат попечителството над момиченцето.

Детето е отнето от майка му по преценка на социалните в Англия, след като българската се е развела с британския си съпруг. Според местните власти Елисавета не може да отглежда детето си в Лондон, въпреки че има къща, работа и доходи.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *