Любомир Милошев: Ще се борим с влиянието на Турция върху духовния живот на българите мюсюлмани

Любомир Милошев: Ще се борим с влиянието на Турция върху духовния живот на българите мюсюлмани

04 април 2019  |   0 коментара

За нас от ВМРО е възмутително изказването на Мевлют Чавушоглу, защото не за пръв път се правят подобни намеци и опити за вмешателства от страна на Турция.

Това каза в ефира на ТВ + Любомир Милошев от ВМРО – София.

Ако има вмешателство от страна на Турция в парламентарния живот на България и законодателната дейност, което е доста опасно, е важно да се разбере през кого минава намесата. По инициатива на нашата ПГ в 44-ото НС ще има изслушване на външния министър Захариева, която да запознае и българския парламент за какво става въпрос, адекватно ли е поведението на турския външен министър, заяви Милошев.

За нас от ВМРО е неприемливо поведението на турския външен министър. Искаме да чуем извинение, това е несъмнено. С това ще продължим като искане пред българския външен министър. От доста години защитаваме тезата, че Главното мюфтийство е превзето от турския Дианет и през него се прекарват чужди пари. Ние ще продължим да искаме да се ограничи финансирането на вероизповеданията отвън и да не се допуска влиянието на Турция през мюфтийството в духовния живот на българите мюсюлмани, категоричен бе воеводата.

Откакто бе създадена ДОСТ, ние от ВМРО постоянно сигнализираме, че тя трябва да бъде спряна. Местан има навика да прави провокативни навици в българското общество. Припомням, че евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Прокуратурата,  защото правата на всички граждани са гарантирани по Конституция, обясни Любомир Милошев.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *